Aktualno

Gradonačelnik i župan uputili sućut obitelji Tonka Maroevića

U povodu iznenadne smrti akademika Tonka Maroevića, prijatelja Dubrovnika i jednog od najznačajnijih književnih pjesnika i kritičara na području Hrvatske,  župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković izrazili su sućut obitelji Maroević.

Sa žaljenjem smo primili vijest da nas je napustio akademik Tonko Maroević, istaknuti povjesničar umjetnosti, književnik i prevoditelj. Isticao se na svim područjima svoga djelovanja, njegovim odlaskom Hrvatska je izgubila vrsnog čovjeka i predanog kulturnoga djelatnika.

Izražavam Vam svoju duboku sućut i poštovanje.

Župan Nikola Dobroslavić


Poštovana obitelji Maroević,

S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je napustio cijenjeni i vrsni povjesničar umjetnosti, književnik, znanstvenik i prevoditelj koji je svojim neiscrpnim i predanim radom znatno doprinio oblikovanju suvremene hrvatske kulture.

Gospar Maroević svih je ovih godina iskazivao veliku ljubav prema Dubrovniku i često ga se moglo susresti na brojnim dubrovačkim kulturnim događanjima. Smatrali smo ga gotovo stanovnikom ovog Grada, u kojem je rado boravio i stekao ovdje brojne prijatelje.

U ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime izražavam Vama i najbližima iskrenu sućut zbog gubitka gospara Tonka, prijatelja našeg Grada.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Mato Franković 

 

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija