Grad

Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Selmani

Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Selmani

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog dr. sc. Fetija Selmanija, liječnika i znanstvenika, dobitnika nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo.

Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

Poštovana obitelji Selmani,

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.
Odlaskom istaknutih i vrsnih profesionalaca poput dr. Selmanija svaka sredina osjeća prazninu koju je nemoguće nadomjestiti, prazninu koju možemo ispuniti tek održavanjem sjećanja na njega i njegov rad živim.
Dr. Feti Selmani svojim je stručnim djelovanjem i znanstvenim radom obilježio ne samo dubrovačku nego i hrvatsku medicinu, zbog čega mu je dodijeljena Nagrada Dubrovnika za životno djelo. Njegov znanstveni rad imao je praktičnu primjenu jer je za svog radnog vijeka u Općoj bolnici Dubrovnik usavršio metode za otkrivanje karcinoma u najranijim stadijima te je tako spasio mnoge živote i dao nemjerljiv doprinos svojoj matičnoj ustanovi u dostizanju europskih i svjetskih standarda.
Još odzvanjaju njegove riječi kako se čovjek tek u zajednici može potpuno ostvariti kao ljudsko biće. Kroz svoj rad dr. Feti Selmani uvijek je interese zajednice stavljao na prvo mjesto. I zato mu njegov Grad duguje vječnu zahvalnost. 

S poštovanjem,

Gradonačelnik 

Mato Franković

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist