Grad

Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Selmani

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji preminulog dr. sc. Fetija Selmanija, liječnika i znanstvenika, dobitnika nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo.

Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

Poštovana obitelji Selmani,

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.
Odlaskom istaknutih i vrsnih profesionalaca poput dr. Selmanija svaka sredina osjeća prazninu koju je nemoguće nadomjestiti, prazninu koju možemo ispuniti tek održavanjem sjećanja na njega i njegov rad živim.
Dr. Feti Selmani svojim je stručnim djelovanjem i znanstvenim radom obilježio ne samo dubrovačku nego i hrvatsku medicinu, zbog čega mu je dodijeljena Nagrada Dubrovnika za životno djelo. Njegov znanstveni rad imao je praktičnu primjenu jer je za svog radnog vijeka u Općoj bolnici Dubrovnik usavršio metode za otkrivanje karcinoma u najranijim stadijima te je tako spasio mnoge živote i dao nemjerljiv doprinos svojoj matičnoj ustanovi u dostizanju europskih i svjetskih standarda.
Još odzvanjaju njegove riječi kako se čovjek tek u zajednici može potpuno ostvariti kao ljudsko biće. Kroz svoj rad dr. Feti Selmani uvijek je interese zajednice stavljao na prvo mjesto. I zato mu njegov Grad duguje vječnu zahvalnost. 

S poštovanjem,

Gradonačelnik 

Mato Franković

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija