Grad

Franković i Dobroslavić čestitali Uskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Franković i Dobroslavić čestitali Uskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Povodom proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku parohu Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

-Poštovani gospodine Perišiću,

Iako suočeni sa brojnim nedaćama, kušnjama i neizvjesnošću vremena koje je pred nama, iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, iznova budi radost i nadu u svim vjernicima. Istovremeno, blagdan Uskrsa temeljen na pobjedi života nad smrću, vjernike iznova potiče na preispitivanje, krepost i poniznost, ali i spremnost na žrtvu i odricanje, koje iziskuje kršćanska vjera.

Zastanemo li na trenutak i razmislimo o Isusovom uskrsnuću i položenom životu kao nemjerljivom činu, pozvani smo okrenuti se hrabrosti, strpljivosti, razumijevanju i solidarnosti kako bi uspješno nadvladali svakodnevne probleme i brige. Stoga, neka Vama i svim pravoslavnim vjernicima uskrsna svijetlost podari snagu i obilje mira, sa željom da ga provedete u obiteljskom zajedništvu, optimistično gledajući u bolje sutra.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, čestitam Vam blagdan Uskrsa! Hristos voskrese! – poručio je Franković.

Čestitku parohu Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uputio je i župan Nikola Dobroslavić.

-Poštovani gospodine Perišić,

u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime, Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

Proslava najvećeg kršćanskog blagdana nažalost i ove godine obilježena je epidemiološkim mjerama, no to nipošto ne može i ne smije umanjiti radost koju Uskrs nosi.

Želim vam da ovaj blagdan provedete u krugu najmilijih, uz spoznaju da je nada koju Uskrs predstavlja, upravo ona snaga i optimizam potrebni da pobijedimo nedaće s kojima se nosimo – stoji u poruci župana Dobroslavića.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist