Grad

GRADONAČELNIK ČESTITAO BADNJAK I BOŽIĆ ‘Sve je drukčije, ali duh slavlja je i dalje u nama’

GRADONAČELNIK ČESTITAO BADNJAK I BOŽIĆ 'Sve je drukčije, ali duh slavlja je i dalje u nama'

Badnje jutro na Stradunu i ove je godine izgledalo posebno. Iako je zbog pandemije i posebnih mjera kojima su zabranjena veća okupljanja izostala tradicionalna kolenda, šušura ipak nije nedostajalo. Točno u podne sugrađanima se čestitkom obratio gradonačelnik Mato Franković.

-Nazdravlje vam Badnji dan. Nijedan grad na svijetu ne slavi Badnji dan kao naš Grad. Ove godine je drukčije, nema kolendara, nema prepounog Straduna, ali duh slavlja Badnjeg dana i iščekivanja Božića, nije nestao, on je i dalje u svima nama. Ponosan sam na svoje sugrađane koji tijekom cijelog ovog vremena pokazuju odgovornost ne samo prema sebi, nego i drugima. Uputimo danas naše misli i molitve onima koji su najpotrebitiji, onima koji nemaju svog doma. Uputimo naše misli i molitve i prema našim starijim sugrađanima, posebno onima smještenim u domovima koji nisu u mogućnosti ovih dana susresti se sa svojim najbližima. Uputimo naše misli i molitve prema svim zdravstvenim djelatnicima jer njihovo nesebično davanje sebe pokazuje nam upravo kakvi bi mi svi trebali biti – rekao je gradonačelnik dodavši kako ovaj Božić dolazi tiho na naša vrata, kao zagrljaj vjere i utjeha u godini strepnje i neizvjesnosti, dolazi kao toplina doma i kao utočište uvijek kad nam je teško.

-Od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Provedite ga u toplini svojih domova, u krugu obitelji. Pokažimo da i u trenucima kada se teško socijalno distancirati, da mi to možemo. Za ovaj Božić našim najdražima poklonimo zdravlje – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist