Grad

GRADONAČELNIK BRANITELJIMA Hvala Vam što ste bili hrabri i imali čisto srce za obranu svog doma i Domovine

Uz Dan dubrovačkih branitelja i obilježavanje 30. godišnjice herojske obrane Grada, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu čestitku dubrovačkim braniteljima i njihovim obiteljima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:

Poštovani dubrovački branitelji,

Na ovaj dan, kada obilježavamo Vaš dan i Vašu veliku ulogu u obrani ovog Grada, miješaju se osjećaji tuge i ponosa. Tuge, jer je tog 6. prosinca 1991. bio jedan od najtežih dana agresije na ovaj Grad u Domovinskom ratu, a ponosa jer ste Ga obranili dajući sebe na dlanu.

Prošlo je sada već 30 godina od tog kobnog dana, tog Svetog Nikole koji će svoj tadašnjoj djeci ovoga Grada, nažalost, značiti i nešto drugo, nešto što ni jednom djetetu ne bi trebao značiti. Dio Vas, dubrovačkih branitelja, i sami ste tada bili djeca, dio Vas imao je djecu koja su Vas čekala da se vratite i sa strepnjom osluškivala svaku granatu i svaku vijest koja je stizala s naših položaja.

Vi ste se vratili svojim obiteljima, svojoj djeci, no dio branitelja nikada nije stigao u topli zagrljaj najmilijih. Njih se danas s posebnim pijetetom prisjećamo. Vaše „braće po oružju“, koji su svoje živote utkali u slobodnu Hrvatsku i koje ne zaboravljamo.

Svim braniteljima Dubrovnika, onima koji su danas ovdje i onima koji više nisu s nama, upućujem posebnu zahvalu ove godine kada obilježavamo 30. obljetnicu herojske obrane Grada. Hvala Vam što ste tada bili dovoljno hrabri i imali čisto srce za obranu svog doma i Domovine.

Vječna Vam hvala u ime Grada Dubrovnika

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija