Aktualno

GRAĐEVINSKI OTPAD U BRSEČINAMA Investitor pokušava osmisliti plan kako ga ukloniti

GRAĐEVINSKI OTPAD U BRSEČINAMA Investitor pokušava osmisliti plan kako ga ukloniti

Vijećnicu Matiju Čale Mratović zanimalo je u kojoj je fazi daljnji postupak zaštite Omble.

-Donijeli smo odluku o zoni sanitarne zaštite za Omblu, ali ni kilometar dalje je druga država, a odluka se odnosi samo na područje RH. Što se radi po tom pitanju?- pitala je Čale Mratović, a osvrnula se i na građevinski otpad u Brsečinama koju su investitori bacili u blizini plaže i kuća.

-Zona sanitarne zaštite je usvojena za područje RH neposredno izvorištu Omble i s time smo se zaštitili s hrvatske strane, ali ne i sa strane BiH odakle dolaze razna oštećenja. Radimo na projektu kanalizacije i vodoopskrbe Ivanice kako bismo spriječili onečišćenja s njihove strane. Hrvatske vode ugovaraju proglašenje sanitarne zaštite i na pdoručju BiH pa bi se tako izvorište Omble dodatno zaštitilo. Važno nam je da se kroz postojeću infrastrukturu graničnog prijelaza već provedu cijevi za kanalizaciju i vodu. Tako bismo bili spremni za spajanje ovih dvaju sustava. Iznimno je bitno da mi kontroliramo taj proces koji se gore događa – rekao je gradonačelnik te se posebno osvnruo na slučaj u Brsečinama.

-Ono što se događa u Brsečinama je nedopustivo, slažem se s vama. Još me više čudi jer čovjek koji je to učinio i koji tamo gradi hotel živi cijeli život u Brsečinama. Komunalno redarstvo izišlo je na teren, donijeli su odluku o uklanjanju, sad pokušavaju iznaći plan kako to ukloniti. Nevjerojatno mi je da je to netko napravio. Pogotovo jer će imati hotel, a gosti će mu se dolje kupati na toj istoj plaži. Grad godinama nema područje gdje se može normalno zbrinjavati građevinski otpad. Zato nam se sve ovo događa – zaključio je Franković.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist