Aktualno

Građevinska inspekcija nastavlja ‘češljati’ ex Hvarsku

Temeljem odgovora od nadležnog građevinskog inspektora odgovara se da je inspekcijski postupak po prijavi bespravne gradnje u tijeku i nastavit će se prema planu rada Ispostave Dubrovnik kontrolnim inspekcijskim nadzorom građevine u rujnu mjesecu 2020. godine – poručili su iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske na upit tamošnjih stanara o statusu predmeta građevinske inspekcije po prijavi nezakonite gradnje investitora In Trend u Ulici maestra Đela Jusića 34.

Riječ je o tvrtci čija članica društva i osnivačica, među ostalim, je Marija Obrvan vlasnica luksuzne Maria store u Ul. sv. Dominika. Podsjetimo, stanovnici ex Hvarske uputili su upozorenje Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku kako se radovi izvode na arheološki važnom nalazištu. Prema njihovim izjavama konzervatori su propustili djelovati na vrijeme jer im je prvi e-mail poslan još sredinom siječnja 2020., a sam izlazak stručnjaka na teren dogodio se tek 13. veljače iste godine. Nakon utvrđivanja postojanja arheoloških nalaza oni su ipak privremeno obustavljeni u ožujku, a čitava saga se nastavila kroz srpanj kada je In Trend naveo da je tihi prosvjed stanovnika ulice bio rezultat ‘neostvarene imovinske ambicije prisvajanja tuđeg vlasništva’.

Pročitajte još

INTERVENCIJE PRODUŽENOG VIKENDA Helikopterom do KBC-a Split prevezeni pacijenti s Korčule i iz Ploča

Dulist

Hotel Croatia odvaja se o Jadranskih luksuznih hotela

Dulist

OD SRIJEDE Na kioscima vas čeka 500. broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija