Hrvatska

Građani u tri dana upisali 580 milijuna eura državnih obveznica

Čak 580 milijuna eura državnih obveznica upisali su građani u tri dana – do kraja radnog vremena banaka u petak, izjavio je u emisiji Točka na tjedan Petar Šimić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za poduzetništvo, donosi N1 televizija.
-To je dokaz da smo dobro procijenili da će interes građana biti velik i uvjeren sam da će do srijede građani upisati čitav predviđeni iznos od milijardu eura, kao i da će uskoro ministar financija Primorac donijeti odluku o proširenju alokacije – izjavio je Šimić za TNT.Na pitanje smatra li da će država ponuditi više obveznica već u ovom krugu izdanja, Šimić odgovara negativno, ali smatra da će država vrlo skoro pokrenuti novo izdanje tzv. narodnih obveznica.

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić replicirao je Šimiću i uvjeren je kako država neće ići u novi veći iznos narodne obveznice jer bi to bio udar na banke.

-S milijardom se možeš zaigrati, ali kada bi se izdalo 10 milijardi državnih obveznica za građane, to bi automatski značilo da banke idu u dizanje pasivne i aktivne kamatne stope i u konačnici za potrošače sve bi bilo skuplje – istaknuo je Hajdaš Dončić.

Pročitajte još

Valentin Dujmović u delegaciji RH na konferenciji UN-a o vodi u New Yorku

Dulist

SCHENGENSKI PROSTOR Od danas nova pravila u zračnim lukama

Dulist

UPOZORENJE DHMZ-A Kraj ožujka obilježit će izražena promjena vremena

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija