Grad

GRAĐANI ODLUČUJU Na kotarske izbore izlazimo 6. studenog!

GRAĐANI ODLUČUJU Na kotarske izbore izlazimo 6. studenog!

Odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika 6. studenoga održat će se izbori za članove vijeća jedinca mjesne samouprave – osam gradskih kotara i sedamnaest mjesnih odbora.

-Koliko su kotarski izbori važni ova gradska uprava pokazala je tijekom posljednje četiri godine aktivno uključujući članove vijeća jedinica mjesne samouprave u dnevno donošenje odluka – ističe se u prioćenju Grada Dubrovnika.

Gradski kotari i mjesni odbori prvi su segment odlučivanja, najniža razina mjesne samouprave putem kojih građani koji žive na tom području mogu odlučivati, kako o kapitalnim projektima tako i o onim manjim, poput uređenja dječjih igrališta, potreba za javnom rasvjetom, manjim komunalnim uređenjima i opremanjima, odnosno manjim ulaganjima koja podižu kvalitetu života na određenom području.

Nakon skoro desetogodišnje nebrige ova gradska uprava je uključila kotare u društveno-politički život grada te je reorganizacijom gradske uprave pri Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu uspostavljen Odsjek za mjesnu samoupravu kako bi se dnevni komunalni problemi brzo i kvalitetno rješavali stoga je aktivnost članova vijeća iznimno važna za što bolje funkcioniranje kotareva i odbora. U svrhu učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema na području Grada Dubrovnika pri istom upravnom odjelu uspostavljen je i Pododsjek za hitne intervencije.

Također, Grad Dubrovnik provodi sustavna ulaganja u sustav mjesne samouprave omogućujući vijećima gradskih kotara i mjesnih odbora učinkovitiji rad, a građanima što lakše ostvarivanje svojih prava. Tako je u proteklom razdoblju ova gradska uprava obnovila i uredila prostor gradskog kotara Montovjerna te prostore mjesnih odbora Osojnik i Ljubač. Gradskom kotaru Ploče iza Grada, Mokošica i Komolac osigurani su potpuno novi prostori, a na širem gradskom području proveden je i niz ulaganja u društvene domove.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist