Grad

ČITATELJ OGORČEN ‘Je li ovo slika dobrodošlice učenicima osnovne škole u Gradu? Sramota!’

ČITATELJ OGORČEN 'Je li ovo slika dobrodošlice učenicima osnovne škole u Gradu? Sramota!'

Ovog se jutra u gradskoj jezgri mogao zateći primjer nemara, a i propusta javnih službi. Gomila otpada, ponajviše kartona, gotovo da je zauzela cijelu širinu ulice i to baš u dijelu koji se nalazi pokraj Straduna, u neposrednoj blizini škole.

-Je li ovo slika dobrodošlice učenicima osnovne škole u Gradu, sramota! – ističe nam čitatelj koji je i poslao fotografiju otpada u ulici.

Da ne bi bilo zabune, ovakvi postupci zaslužuju kritiku u kojem god dijelu Grada se dogodili. Međutim, kad se nezbrinuti otpad zatekne u samom središtu povijesne jezgre, čiju je vrijednost prepoznao i UNESCO, na glavnom mjestu turističkih zbivanja i na pragu nečije kuće, situacija postaje još ozbiljnija. Nemamo se pravo žaliti na razne oblike neprimjerenog ponašanja koje smo doživjeli od turista u našem Gradu, kad smo mi sami u stanju učiniti propuste poput ovog koji je vrijedan svake osude.

Je li ovo način na koji želimo dočekivati turiste? Je li ovo način na koji ćemo poželjeti dobrodošlicu đacima škole u Gradu? I na kraju, je li ovo način na koji čuvamo, volimo i poštujemo naš Grad i naše ljude?

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist

Može li Viktorija Knežević pronaći garsonijeru u Gružu za 300 eura?

Dulist.hr