Grad

ČITATELJ OGORČEN ‘Je li ovo slika dobrodošlice učenicima osnovne škole u Gradu? Sramota!’

Ovog se jutra u gradskoj jezgri mogao zateći primjer nemara, a i propusta javnih službi. Gomila otpada, ponajviše kartona, gotovo da je zauzela cijelu širinu ulice i to baš u dijelu koji se nalazi pokraj Straduna, u neposrednoj blizini škole.

-Je li ovo slika dobrodošlice učenicima osnovne škole u Gradu, sramota! – ističe nam čitatelj koji je i poslao fotografiju otpada u ulici.

Da ne bi bilo zabune, ovakvi postupci zaslužuju kritiku u kojem god dijelu Grada se dogodili. Međutim, kad se nezbrinuti otpad zatekne u samom središtu povijesne jezgre, čiju je vrijednost prepoznao i UNESCO, na glavnom mjestu turističkih zbivanja i na pragu nečije kuće, situacija postaje još ozbiljnija. Nemamo se pravo žaliti na razne oblike neprimjerenog ponašanja koje smo doživjeli od turista u našem Gradu, kad smo mi sami u stanju učiniti propuste poput ovog koji je vrijedan svake osude.

Je li ovo način na koji želimo dočekivati turiste? Je li ovo način na koji ćemo poželjeti dobrodošlicu đacima škole u Gradu? I na kraju, je li ovo način na koji čuvamo, volimo i poštujemo naš Grad i naše ljude?

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

UZ MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Grad Dubrovnik za umirovljenke godišnje izdvaja preko 4,5 milijuna kuna

Dulist

31 GODINU POSLIJE Herojstvom i žrtvom branitelja Grad je ispisao najsvjetlije stranice svoje povijesti

Varina Jurica Turk

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija