Grad

Dubrovnik broji više kreveta, i to za 9 posto! Povećali se i hotelski kapaciteti

Na dubrovačkom području došlo je do povećanja od 4 posto u hotelskim kapacitetima i povećanje od 9 posto u kapacitetima redovnih kreveta objekata u domaćinstvu. Vidljivo je to u ovogodišnjem izvješću smještajnih kapaciteta po vrstama smještaja u usporedbi s prošlom godinom koje nam je dostavio TZ grada Dubrovnika.

Što se tiče hotela, od početka godine do sada, zabilježen je broj od 5829 smještajnih jedinica. U prošloj godini taj je broj iznosio 5583. U hotelima se nalazi 12.040 kreveta, dok je ta brojka u 2021. godini bila 11.546. Tri su hotela više. Naime, u 2022. bila su 52 objekta, a u prošloj – 49.

Objekti u domaćinstvu broj 6155 smještajnih jedinica. U 2021. godini, brojali smo ih 5637. Što se tiče kreveta, njih je sada 15.969, a prošle godine ih je bilo 14.635. Broj dodatnih kreveta također je veći. U 2022. godini sada iznosi 1648 dodatnih kreveta, a lani ih je bilo 1057. Objekata je trenutno 4039, a u 2021. ih je bilo 3650, dok je broj obveznika sada 3895. Prošle godine brojalo 3534 obveznika.

Rujanska rupa?
Provjerili smo kakva je trenutna situacija po pitanju rezervacija smještaja u devetom mjesecu, odnosno je li se stvara ‘rujanska rupa’, o kojoj se govori među našim sugrađanima.

Nino Dubretić iz tvrtke Direct Booker, vodeći online organizator privatnog smještaja u regiji ističe kako se generalno ne može govoriti o ‘rupu’ u devetom mjesecu.

-Barem mi ne primijetimo neku takvu specifičnost na razini tržišta. Jer, uvijek ima objekata koji su bolje ili lošije popunjeni. Što se tiče devetog mjeseca, stanje je, možemo reći, kao i u kolovozu. Hvata nekih 90 posto od 2019. godine, što je dobro, s obzirom na to da je lipanj, koji se nekad mjerio s devetim, bio i ispod toga. Optimistični smo po pitanju podsezone u odnosu na predsezonu. Cijela sezona je na razini od 2019. godine. I dobro je što razdoblje izvan sezone to prati – kazao je.

Pročitajte još

MEKIŠIĆ O NENAPLATI KARATA NA BOSANCI ‘Blato se nabacilo na vozače Libertasa, a ništa od iznesenih navoda nije točno!’

Dulist

VIĐAT ĆEMO IH NA GRADSKIM ULICAMA Predstavljeno osam novih autobusa, pomlađena flota Libertasa

Dulist

‘DIV’ NIJE IZDRŽAO Na mjestu starog posadit će se mlada sadnica hrasta plutnjaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija