Grad

GRAĐANI O PROBLEMU S BUKOM Od ponoć i pol u Gradu treba biti tišina!

zbor gradjana svibanj 2023 1

Građani Gradskog kotara Grad okupili su se u subotu navečer na još jednom Zboru građana uoči početka još jedne turističke sezone. Najveću raspravu izazvalo je mjerenje buke. Predsjednik kotara Marin Krsulović rekao je kako je buka problem zadnjih 40 godina. Od Gradske uprave i gradonačelnika tražit će se restriktivniji propisi, koji bi se trebali početi primjenjivati već od 10. srpnja s početkom Igara te da od ponoć i pol treba biti tišina!
Ijekom žustre rasprave istaknuto je kako je problem i što Grad Dubrovnik nema službu za kontrolu i mjerenje buke.
-Komunalni redar nama građanima može dati kaznu za nepropisno parkiranje, a svaka kazna koju napišu za buku pada na sudu – izjavio je jedan građanin.
Budući da sanitarna inspekcija rijetko kad izlazi na teren, tražit će se od Gradskog vijeća da sanitarna inspekcija cijeli posao oko mjerenja buke preuzme na sebe.
Također se čulo i kako Gradska uprava vidi problem, ali utiho dozvoljava stvari poput iznošenja zvučnika ispred pojedinih lokala.
‘Grad nema volje ovo riješiti’ – mišljenja su okupljeni na Zboru građana.
Jedan od građana je izjavio da se na ovakav način ruši profitabilnost grada jer nema reda po pitanju buke.
-Buka nije samo muzika iz kafića, buka je i kad stranci vuku kufere niz ulicu. O su drugi gradovi riješili, a mi nismo – istaknuo je jedan sugrađanin.

Iako su na Zbor građana pozvani gradonačelnik, pročelnici i direktori gradskih tvrtki, nitko se nije odazvao jer su svi odgovorili kako zbog obveza ne mogu doći ovu, već iduću subotu.

I ovog su se puta dotaknuli problema s dostavom. Tim više što gradski vijećnici u ponedjeljak, 8. svibnja Sanitatu daju suglasnost na opće uvjete komunalne usluge opskrbe unutar povijesne jezgre. Ono što je građanima posebno zasmetalo jest to što će se dostavnim vozilom dostavljati roba, odnosno teret teži od 5 kilograma. Osjećaju se, rečeno je, kao građani drugo reda.

Raspravljalo se i o evakuacijskim putevima koji nisu dovoljno označeni, a koridore treba raščistiti. Veliki problem u svemu predstavljaju stolovi. Elaborati su, smatra jedan naš sugrađanin, napravljeni reda radi te nemaju nikakvog efekta.

-Previše je stolova i veliki je nered na Stradunu – čulo se na zboru građana. Neki smatraju kako bi se broj stolova trebao odrediti po kvadraturi kuhinje. Čulo se također i kako nedostaje komunlanih redara koji bi trebali raditi u tri smjene.

 

 

 

Pročitajte još

POTPISAN UGOVOR Kreće obnova nogometnog i košarkaškog igrališta u Gospinom polju

Dulist

BURA DOBRO RASHLADILA MORE Sa rekordnih 30 temperatura ‘pala’ ispod 22 Celzijeva stupnja

Dulist

Marin Murati: U Šipanskoj luci nam je gore nego ste napisali! Grad nas ignorira!

Dulist