Aktualno

Građani nezadovoljni štandom u Gradu, Franković: ‘I ja sam se u najmanju ruku zgrozio’

stand krvnikova kuca

Veliki broj naših sugrađana u brojnim Facebook grupama ističe pozitivne stvari koje se događaju u našem Gradu, ali isto tako ukazuju na određene probleme. Jedna naša sugrađanka u svojoj se objavi u grupi ‘Gradski kotar Grad’ osvrnula na štand postavljen ispred ‘krvnikove kuće’ gdje su danas uredi Komunalnog redarstva Grada.

-“Predivan” primjerak prodajnog štanda u srcu Grada, pod prozorima Komunalnog redarstva…kao da je sklepan od ostataka sa smetlišta – napisala je sugrađanka kojoj se nije svidio prizor, a brojni su se građani složili u komentarima:  ‘Dozvoljavaju im svašta, ni reda ni načina, tužno’, ‘Baš je sramotno’, ‘Da mi je znati koliko to plaćaju. Ulaziš u grad kao da dolaziš na vašar’…

S prigovorima se na društvenim mrežama složio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji je istaknuo kako nisu sve otvorene površine u povijesnoj jezgri u vlasništvu Grada.

-U potpunosti se slažem s brojnim našim sugrađanima koji su istakli nezadovoljstvo s izgledom prodajnog štanda za suvenire pored krvnikove kuće. I ja kada sam prolazio pored istog u najmanju ruku sam se zgrozio. Površina na kojoj se nalazi ovaj štand nije u vlasništvu grada već je ista u vlasništvu dominikanskog samostana. Osobno smatram kako nema potrebe da na ovom mjestu bude bilo što. Kako nisam znao da su se dominikanci odlučili iznajmiti ovaj prostor nisam mogao na vrijeme reagirati. Ali za iduću godinu Grad je spreman iznajmiti ovaj prostor kako na njemu u budućnosti ne bi bilo ništa. Jer još prije 7 godina odlučili smo se na ukidanje ovakvih štandova jer isti nisu reprezentativni i ne predstavljaju onakvu sliku Grada kakvu on i zaslužuje – napisao je Franković.

Foto Mato Franković Fb

Pročitajte još

GRAD O NORIJADI ‘Ako školama odgovara, zabava može biti na igralištima Pomorske ili Gimnazije’

Dulist

NIZ HUMANITARNIH AKCIJA Bravo za Tate, pomažu gdje god stignu!

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist