Crna kronika

Građani doma čuvali topovsko streljivo i poteznu minu

Manje oružja - manje tragedija

Tijekom jučerašnjeg dana po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko-neretvanske u tri su navrata i to na predjelu Metkovića i Dubrovnika izuzeli minsko-eksplozivna sredstva. Radi se o topovskom streljivu call 40 mm, protupješadijskoj poteznoj mini, 2,5 kg privrednog eksploziva tipa „vitezit“ i 5 m detonirajućeg štapina te upotrijebljenom ručnom bacaču raketa M80 koji je bio ostavljen kod kontejnera za smeće, javljaju iz PUDN.
Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

Ovim putem još jednom podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.
Apeliramo na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, poručuju iz policije.

Pročitajte još

Planula i trafostanica u Srebrenom, HEP otklanja kvar

Dulist

Načelnik Pavličević udaljio Matka Klarića iz službe do pravomoćnosti presude

Dulist

Vozio neregistrirani multikultivator pod utjecajem alkohola, kažnjen s preko 15 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija