Aktualno

Grad: Zakonska formalnost

Očito izazvani jučerašnjom press konferencijom Udruge „Srđ je naš“ kao i konferencijom za novinare koju je za petak najavio Izvršni odbor Društva arhitekata Dubrovnik i Područni odbor Hrvatske komore arhitekata Dubrovnik priopćenjem se oglasio Grad Dubrovnik.

Podsjetimo na Gradskom vijeću Grada Dubrovnika koje će se održati u petak kao jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o izradi UPU-a "Športsko-rekreacijskog parka s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug".

Priopćenje Grada Dubrovnika donosimo u cijelosti:

"Predstojeće javne rasprave o UPU "Športsko-rekreacijski park s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug" garantiraju zaštitu javnog interesa.

Grad Dubrovnik u svrhu potpunog i točnog informiranja javnosti ovim putem ukazuje na zakonsku proceduru donošenja prostornih planova te daljnjih koraka u postupku donošenja UPU-a "Športsko-rekreacijskog parka s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug". Cjelovito obrazloženje je, osim u propisima Republike Hrvatske, prethodno bilo dostupno u cijelosti na Internet stranicama Grada Dubrovnika.

Naime, u konkretnom slučaju radi se o zakonskoj formalnosti postupka izrade i donošenja predmetnog UPU-a, inače sveobuhvatne procedure koju je Grad Dubrovnik pokrenuo kako bi se osigurala transparentnost postupka i mogućnost sudjelovanja šire javnosti u donošenju istog. Iz dokumenata je razvidno da u postupku slijede najmanje dva javna uvida i javne rasprave koje će se ticati Studije o procjeni utjecaja na okoliš i novog prijedloga plana za ponovnu javnu raspravu, a sukladno primjedbama i očitovanjima prikupljenim na prvoj javnoj raspravi. Ukoliko bude potrebno zbog eventualnih dodatnih usklađivanja, sukladno pozitivnim propisima javna rasprava će se ponoviti i treći put.

Gradska uprava kontinuirano je u ovom postupku, kao i u usporedivim postupcima donošenja prostornih planova, poštivala sve zakonske rokove javnog uvida i produljivala rokove za davanje primjedbi i prijedloga te uvijek bila na raspolaganju svim građanima, a posebno zainteresiranoj javnosti. Obzirom na povećani interes dijela javnosti te značaj UPU-a "Športsko-rekreacijskog parka s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug" Grad Dubrovnik će nastaviti s posebnom pažnjom provoditi sve faze postupka izrade ovog urbanističkog plana, a uvid javnosti će i dalje biti potpun i neposredan."

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija