Grad

Grad uplatio prva sredstva pomoći Petrinji, otkazan vatromet u novogodišnjoj noći

Grad uplatio prva sredstva pomoći Petrinji, otkazan vatromet u novogodišnjoj noći

Grad Dubrovnik uplatio je sredstva prve inicijalne pomoći potresom razorenom području Grada Petrinje.

Isplata inicijalne pomoći u iznosu od 150 tisuća kuna provedena je u četvrtak, 31. prosinca, a nakon što je koordinacijom s gradovima Splitom, Šibenikom i Zadrom odlučeno da će ova četiri grada jadranske Hrvatske odustati od svih planiranih novogodišnjih programa te sredstva prenamijeniti za pomoć Gradu Petrinji u nošenju s tragičnim posljedicama razornog potresa koji je šire područje ovog grada u Sisačko-moslavačkoj županiji pogodio u utorak.

Grad Dubrovnik je odmah otkazao sva planirana događanja koja prate program ovogodišnjeg Zimskog festivala, poput blagdanskog pop-up cabrio busa i srodnih programa. Otkazan je i vatromet koji se u novogodišnjoj noći trebao izvesti s dvije lokacije.

Navedena sredstva tek su prvi znak pomoći koju je Grad Dubrovnik spreman uputiti potresom stradalom stanovništvu. S područja Dubrovnika još u utorak upućeni su pripadnici gradske Vatrogasne postrojbe i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik.

Kako je u svom obraćanju petrinjskom kolegi naveo gradonačelnik Mato Franković, Grad Dubrovnik je Gradu Petrinji stavio na raspolaganje sve potrebne resurse, koji uz financijsku potporu uključuju podršku u ljudstvu, opremi, ali i smještaju ukoliko i taj oblik pomoći bude potreban, a za što su već određeni kapaciteti.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist