Aktualno

Grad se za kapitalne projekte zadužuje za skoro 80 milijuna kuna

Grad se za kapitalne projekte zadužuje za skoro 80 milijuna kuna

Grad Dubrovnik podiže novi kredit od skoro 80 milijuna kuna za financiranje kapitalnih projekata. Naime, gradski vijećnici o novom kreditnom zaduženju raspravljat će na sjednici Gradskog vijeća koja se održava u ponedjeljak, 5. listopada. Kako se navodi u objašnjenju odluke o novom kreditnom zaduženju, novac će se koristiti za financiranje kapitalnih projekata, a kredit se diže jer je značajno smanjeno ostvarenje prvotno procijenjenih proračunskih prihoda. S druge strane, Grad Dubrovnik je pokrenuo cijeli niz projekata u ovoj godini te je nakon provođenja procedure javne nabave proveo postupke odabira izvođača te I sklapanje ugovora za izvođenje radova na projektima usvojenih proračunom. Među projektima koji će se financirati ovih kreditom, čiji je rok otplate 10 godina, su opremanje OŠ Montovjerna, parkirališta u ulici Marina Kneževića i Između dolaca, cesta Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik, projektna dokumentacija i kontrola projekta Lapadske obale, projektna dokumentacija za zgrade u Solitudu, starački dom na Medarevu…
-Neki od ovih projekata nastavak su započetih projekata, te podrazumijevaju troškove izrade projektne dokumentacije, nadzora gradnje te same gradnje, dok se neki odnose na izradu nužne projektne dokumentacije koja predstavlja neophodne pripremne predradnje za realizaciju planiranih projekata. Investicije po pojedinim projektima realizirat će se do sredine 2021. godine.

Kredit se može koristiti sukcesivno , najkasnije do 30 . lipnja 2021., poček je 6 mjeseci od isteka roka korištenja tako da prva rata ovog kredita dospijeva na naplatu 31. siječnja 2022. godine.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist