Grad

Grad nastavlja s nabavom udžbenika za osnovnoškolce i sufinanciranjem za srednjoškolce

Grad nastavlja s nabavom udžbenika za osnovnoškolce i sufinanciranjem za srednjoškolce

Grad Dubrovnik je i ove školske godine osigurao besplatne obrazovne materijale poput radnih bilježnica, tehničkih kutija i likovnih mapa te na ovaj način i u uvjetima otežanog poslovanja financijski olakšava roditeljima pripremu za početak nove školske godine.

Pravo na obrazovne materijale ostvaruju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, te nabavku u iznosu od 1.49 milijuna kuna financira Grad Dubrovnik iz proračunskih sredstava. Javna nabava za ovaj dio materijala je okončana i obrazovni materijal je već dostavljen u sve škole.

Sredstva za nabavu udžbenika prijašnjih je godina osiguravao Grad Dubrovnik, no sukladno Zakonu financiranje je preuzelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja dok Grad provodi javnu nabavu za osnovne škole kojima je osnivač. Tako je u ponovljenom postupku, a budući u prvom postupku nijedna od tri pristigle ponude nije bila pravovaljana prema Dokumentaciji o nabavi i Zakonu o javnoj nabavi, odabrana ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja Narodne novine d.d. u ukupnom iznosu od 1.553.672,59 kuna, uključujući PDV. Po isteku roka mirovanja, odnosno 17. rujna udžbenici će biti isporučeni školama.

Grad Dubrovnik nastavlja i s programom sufinanciranja nabave udžbenika učenicama i učenicima srednjih škola u iznosu do 1.000,00 kuna. Zahtjevi za sufinanciranje nabave udžbenika za školsku godinu 2021/22. mogu se podnijeti Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo zaključno s 31. listopada 2021.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist