Grad

Grad ‘licitira’ s najboljom ponudom za TUP, 12. siječnja odluka Skupštine

Grad 'licitira' s najboljom ponudom za TUP, 12. siječnja odluka Skupštine

Grad Dubrovnik putem društva UTD Ragusa dao je obvezujuću ponudu za kupnju dionica TUP-a na iznos od 10,2 milijuna eura, što se odnosi na cjelokupni stopostotni paket vlasništva, potvrdili su DuListu iz Grada Dubrovnika. Kako DuList neslužbeno doznaje, upravo je ponuda Grada Dubrovnika najbolja, a dva druga ozbiljna ponuditelja povukla su svoje ponude. Riječ je o, kako je DuList u rujnu 2021. prvi pisao, o českom investitoru i biznismenu Jaroslavu Trešnaku te tvrtki See Capital Partners. Cijena koju su nudili iznosila je oko 10 milijuna eura. Ipak, s obzirom da je Grad s ponudom ‘ušao u priču’ s TUP-om, preostali su se ponuditelji, doznajemo, povukli.

Mladi kreativci koji se okupljaju oko inicijative TUP Urbana četvrt priopćenjem su zahvalili gradonačelniku i Gradu Dubrovniku na obvezujućoj ponudi.

-Šaljemo najiskrenije čestitke gradonačelniku Matu Frankoviću i svima koji su sudjelovali u procesu analize i izrade ponude za kupovinu TUP- a. Čekamo još potvrdu skupštine 12. siječnja, ali kako je gradska ponuda najbolja, vjerujemo da će skupština istu i prihvatiti. Također, željeli bismo zahvaliti i svima onima koji su nas podržavali bilo da su prepoznali vrijednost TUP-a i javno istupili, bilo savjetom, bilo dolaskom na naša događanja. Hvala vam svima. Gradonačelnik je ovim činom pokazao iskrenost, hrabrost i viziju, pokazao je da Grad može biti partner mladima, da ih može saslušati, uvažiti i da možemo zajedno graditi bolji grad za sve njegove građane. Nas, članove inicijative TUP – Urbana četvrt, ovom je odlukom zadržao u gradu, dao nam je nadu da je drugačiji dijalog između vlasti i građana moguć, da je moguće razgovarati iskreno i otvoreno, a djelovati zajednički, u cilju javnog interesa – istaknuli su iz Urbane četvrti te su dodali kako im još predstoji opravdati povjerenje građana koji su ih u velikom broju podržali.

-Danas se možemo radovati, ali već sutra trebamo krenuti raditi, jer mjesta za opuštanje nema. Velika je odgovornost, ali mogućnosti i potencijal TUP-a su još veći. Nadamo se da ćemo zajedno od TUP-a napraviti mjesto zajednice, mjesto za razvoj novih ideja i poslovanja, mjesto za mlade, ali i mjesto za sve naše građane. Još jednom – gradonačelniče, hvala i čestitamo! – poručili su.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović