Grad

Grad ‘licitira’ s najboljom ponudom za TUP, 12. siječnja odluka Skupštine

Grad Dubrovnik putem društva UTD Ragusa dao je obvezujuću ponudu za kupnju dionica TUP-a na iznos od 10,2 milijuna eura, što se odnosi na cjelokupni stopostotni paket vlasništva, potvrdili su DuListu iz Grada Dubrovnika. Kako DuList neslužbeno doznaje, upravo je ponuda Grada Dubrovnika najbolja, a dva druga ozbiljna ponuditelja povukla su svoje ponude. Riječ je o, kako je DuList u rujnu 2021. prvi pisao, o českom investitoru i biznismenu Jaroslavu Trešnaku te tvrtki See Capital Partners. Cijena koju su nudili iznosila je oko 10 milijuna eura. Ipak, s obzirom da je Grad s ponudom ‘ušao u priču’ s TUP-om, preostali su se ponuditelji, doznajemo, povukli.

Mladi kreativci koji se okupljaju oko inicijative TUP Urbana četvrt priopćenjem su zahvalili gradonačelniku i Gradu Dubrovniku na obvezujućoj ponudi.

-Šaljemo najiskrenije čestitke gradonačelniku Matu Frankoviću i svima koji su sudjelovali u procesu analize i izrade ponude za kupovinu TUP- a. Čekamo još potvrdu skupštine 12. siječnja, ali kako je gradska ponuda najbolja, vjerujemo da će skupština istu i prihvatiti. Također, željeli bismo zahvaliti i svima onima koji su nas podržavali bilo da su prepoznali vrijednost TUP-a i javno istupili, bilo savjetom, bilo dolaskom na naša događanja. Hvala vam svima. Gradonačelnik je ovim činom pokazao iskrenost, hrabrost i viziju, pokazao je da Grad može biti partner mladima, da ih može saslušati, uvažiti i da možemo zajedno graditi bolji grad za sve njegove građane. Nas, članove inicijative TUP – Urbana četvrt, ovom je odlukom zadržao u gradu, dao nam je nadu da je drugačiji dijalog između vlasti i građana moguć, da je moguće razgovarati iskreno i otvoreno, a djelovati zajednički, u cilju javnog interesa – istaknuli su iz Urbane četvrti te su dodali kako im još predstoji opravdati povjerenje građana koji su ih u velikom broju podržali.

-Danas se možemo radovati, ali već sutra trebamo krenuti raditi, jer mjesta za opuštanje nema. Velika je odgovornost, ali mogućnosti i potencijal TUP-a su još veći. Nadamo se da ćemo zajedno od TUP-a napraviti mjesto zajednice, mjesto za razvoj novih ideja i poslovanja, mjesto za mlade, ali i mjesto za sve naše građane. Još jednom – gradonačelniče, hvala i čestitamo! – poručili su.

Pročitajte još

Novi vrtić u Gospinom polju otvorit će vrata 1. rujna 2023.

Dulist

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija