Grad

Grad kupuje tri liftera za ulazak u more za osobe s invaliditetom

Grad Dubrovnik potpisao je ugovor za nabavu tri liftera za ulazak u more za osobe s invaliditetom. 

Točnije, radi se o lifteru u Zatonu čija je procijenjena cijena nabave 61 800,00 kuna bez PDV-a, a izvršitelj je tvrtka ORTO REA d. o. o. iz Varaždina, dok bi se jedan lifter postavio na Lopudu ispred hotela Lafodia te drugi na plaži Zaorsan u naselju Suđurađ. Izvršitelj je zadarska tvrtka INKONTINENTNI CENTAR d. o . o, a cijena nabave dva liftera iznosi 160 00,00 kuna bez PDV-a.

Do početka sezone kupanja trebali bi biti ugrađeni svi lifteri. Naime, rok za izgradnju liftera na Elafitima je dva mjeseca, dok bi se lift u Zatonu trebao ugraditi ovog proljeća. Lifteri će ovim putem olakšati ulazak u more osobama s invaliditetom zahvaljujući mogućnosti okretanja za 360 stupnjeva i zaustavljanja u bilo kojem položaju korištenjem ručne poluge.

Podsjetimo, kupalište u Zatonu već ima jedan lifter za osobe s invaliditetom, kao i plaže Copacabana te Mandrač u Solitudu.

 

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija