Grad

Grad Dubrovnik pomaže urediti dom za djecu Svete Ane iz Vinkovaca

Grad Dubrovnik pomaže urediti dom za djecu Svete Ane iz Vinkovaca

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima posjetio je u srijedu Dječji dom Sveta Ana u Vinkovcima povodom uključivanja Grada Dubrovnika u novi projekt Doma pod nazivom „Učionica za život“, kojim se namjerava urediti i opremiti zasebna stambena jedinica za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za ovu je svrhu Grad Dubrovnik donirao 5.000 kuna, čime se nastavlja višegodišnja suradnja Grada s Domom Sveta Ana.

Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana pomaže još od 2016. godine, kada se uključio u humanitarni projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat – Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“. Tako je i ove je godina, kroz Mjere socijalnog programa, uplatio police životnog osiguranja za 11 korisnika Dječjeg doma u dobi od 9 do 17 godina, u ukupnom iznosu od 55 tisuća kuna, čime će sva djeca koja trenutačno borave u domu nakon napuštanja institucionalne skrbi biti zbrinuta te će im se olakšati početak samostalnog života.

Novim projektom namjerava se urediti i opremiti zasebna stambena jedinica za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koje je potrebno dodatno osnažiti kako bi mogli izaći iz sustava socijalne skrbi i uspješno započeti samostalan život. Riječ je o prostoru veličine 43 ‘kvadrata’ koji se dugo godina nije koristio stoga mu je potrebna obnova te uređenje i opremanje u skladu s Pravilnikom o uvjetima koje moraju zadovoljiti stambene jedinice u organiziranom zajedničkom stanovanju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 300 tisuća kuna, a s obzirom da planirana vrijednost daleko premašuje mogućnosti financiranja vinkovačkog Dječjeg doma, ostatak potrebnih sredstava realiziraju kroz potporu donatora, među kojima je i Grad Dubrovnik.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović