Grad

Grad Dubrovnik na Pobrežju osigurava uvjete za stambeno zbrinjavanje zaposlenika bolnice

Grad Dubrovnik na Pobrežju osigurava uvjete za stambeno zbrinjavanje zaposlenika bolnice

Osiguranjem uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu Grad Dubrovnik izravno potiče zadržavanje mladih stručnjaka u Dubrovniku.

Naime, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković susreo se u srijedu s predsjednikom dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Ivanom Večerinom i Kristinom Muhoberac, glavom sestrom Opće bolnice Dubrovnik i pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo, a na temu stambenog zbrinjavanja kadra dubrovačke bolnice.

Nastavno na ranije sastanke na ovu tematiku u srijedu se razgovaralo o detaljima realizacije projekta te je dogovoreno kako će Grad Dubrovnik za potrebu stambenog zbrinjavanja medicinskog osoblja i zaposlenika Opće bolnice Dubrovnik dodijeliti zemljište za izgradnju stambenih objekta te ga potpuno komunalno opremiti. Grad će također financirati izradu projektne dokumentacije, a već početkom 2021. godine pokrenut će ciljane izmjene Prostornog plana kako bi se na navedenom području omogućila gradnja.

Predstavnici strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara te osoblja Bolnice izvijestili su gradonačelnika o pokretanju ankete među zaposlenicima Opće bolnice Dubrovnik za sudjelovanjem u projektu stanogradnje na Pobrežju koja je pokazala značajan interes. Naime, oko 180 zaposlenika Bolnice ispunilo je anketni upitnik, a u ukupnom broju interesenata prevladavaju mladi liječnici specijalizanti te drugi medicinski kadar.

Grad pruža sustavnu potporu kako bi se unaprijedili uvjeti rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava, a uz donacije Općoj bolnici Dubrovnik, jedan od posljednjih primjera jest i povećanje broja stipendija za deficitarna zanimanja u medicini. U tekućoj školskoj/akademskoj godini Grad Dubrovnik dodijelio je 14 stipendija za zvanje doktora medicine, jednu stipendiju za višu medicinsku sestru te pet za medicinske sestre.

Podsjetimo, s ciljem proširenja zone stanovanja na prigradska područja, a u sklopu strateškog modela Dubrovačke stanogradnje, Grad Dubrovnik je na Pobrežju osigurao vlasništvo nad zemljištem površine preko 75 000 kvadrata. Urbanizaciji šireg područja Pobrežja prethodi i izgradnja ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, a ovu investiciju u cestovnu mrežu pratit će daljnja ulaganja u prometno povezivanje Gornjih sela.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist