Grad

Grad Dubrovnik isplatio 159.100,00 kuna za 133 učeničke i studentske stipendije

Porezna lista srama

Grad Dubrovnik isplatio je 159.100,00 kuna na ime učeničkih i studentskih stipendija za mjesec listopad. Ukupno su isplaćeni mjesečni iznosi stipendija za 133 učenika/ce i studenta/ce.

Iznosi stipendija, podsjetimo, značajno su povećani prije dvije godine pa se učeničke stipendije kreću od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko se mjesečno isplaćuje učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe polaze izvan Dubrovnika.

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2021/2022. Raspisan je u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Jednako kao i prošle godine, i ovogodišnjim natječajima naglasak se stavlja na zanimanja u zdravstvu, uključujući doktore medicine, medicinske sestre i tehničare te ostalo zdravstveno osoblje i to kroz stipendije za nadarene studente i one u deficitarnim zanimanjima.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist