Aktualno

Grad će sufinancirati novih 86 stanova za HRVI

Grad će sufinancirati novih 86 stanova za HRVI

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima sastao se danas s pomoćnikom ministra branitelja Bojanom Glavaševićem i njegovim suradnicima.

Dogovoreno je kako će Grad Dubrovnik sudjelovati u izgradnji četiri nove zgrade sa 86 stanova za HRVI u Mokošici, poviše dvije postojeće HRVI zgrade. Grad će svaki stan sufinancirati u iznosu od 100 tisuća kuna, što iznosi 8 milijuna i 600 tisuća kuna udjela.

Prema Ministarstvu branitelja, početak izgradnje navedenih stanova trebao bi biti u drugoj polovici 2014. godine. Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako će se, sukladno zakonskoj proceduri, sredstva osigurati rebalansom Proračuna u sljedećoj godini.
Glavašević je gradonačelnika Vlahušića obavijestio kako će se u Vukovaru, gradu prijatelju Dubrovnika, uskoro formirati mjesto sjećanja u sklopu Memorijalnog muzeja Domovinskog rata koje će biti prilagođeno djeci osmih razreda osnovne škole. Ministarstvo obrazovanja financirat će ovaj projekt kako bi djeca učila o ratnoj povijesti cijele zemlje u  samom gradu heroju, simbolu razaranja.

Gradonačelnik Vlahušić predložio je da se obnovom tvrđave Imperijal na Srđu i trajnim smještajem Muzeja Domovinskog rata, u ratnu dubrovačku priču jednim dijelom uključi i priča prijateljskog grada Vukovara.

Drugom dijelu sastanka nazočili su  predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima je dodijeljeno zemljište na Nuncijati za izgradnju stanova u svrhu stambenog zbrinjavanja. Oni su pomoćniku ministra izložili svoju problematiku oko gradnje kuća, a koja je započela s razrješavanjem budući da je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća usvojen DPU Nuncijata.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist