Politika

Grad će raspisati javni poziv za izgradnju ‘Arene Dubrovnik’, evo što će se sve očekivati od investitora

Na 13. sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima će se naći i točka o raspisivanju Javnog poziva za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnje nogometnog stadiona s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu ‘Arena Dubrovnik’. Kako je naglašeno u prijedlogu odluke, s ciljem ostvarivanja učinkovitog i transparentnog upravljanja i raspolaganja nekretninama koje u naravi čine postojeći Gradski stadion u Lapadu, predlaže se da Grad Dubrovnik uputi neodređenom krugu osoba javni poziv za iskazivanje interesa za realizaciju ovog projekta, a svrha javnog poziva bila bi informiranje svih zainteresiranih osoba o planovima i zahtjevima Grada Dubrovnika vezanim za projekt ‘Arena Dubrovnik’. Za garažno-poslovni objekt Gradski stadion Lapad utvrđena je obveza provedbe arhitektonsko-urbanističkog natječaja. Zadržava se namjena igrališta na nadzemnom dijeli, navodi se u prijedlogu odluke, a uvjeti smještaja građevina odgovaraju onima propisanim u Odluci na području Garda Dubrovnika od Orsule do Kantafiga. Projekt ‘Arena Dubrovnik’ podrazumijeva opis projektne ideje, izgradnju i financiranje nogometnog stadiona, s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu kao funkcionalne građevine (prostorno, vizualno-atrakcijsku, funkcionalnu, infrastrukturnu i organizacijsku u skladu s važećim propisima u cijelosti o trošku zainteresirane osobe).

Zainteresirana osoba, navodi se u prijedlogu odluke, dužna je o vlastitom trošku u zemljištu u vlasništvu Grada Dubrovnika izgraditi nogometni stadion i podzemne garaže te ostali sadržaj. U prijedlogu odluke navedeno je potom i što sve ‘Arena Dubrovnik’ treba imati. Investitor će najprije morati izgraditi stadion s hibridnom travom kapaciteta 4500 natkrivenih sjedećih mjesta. Stadion, ističe se, mora biti izgrađen tako da ima sve prateće sadržaje koji zadovoljavaju stopostotne standarde HNS-a, UEFA-e i FIFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica. Tu je i izgradnja prostora za parkiranje u vidu podzemnih garaža na više etaža s parkirnim mjestima u zatvorenoj i otvorenoj garaži. Dio parkirnih mjesta mora zadovoljiti potrebe za autobusima i autobusnim standardima za nogometni stadion predmetne veličine i namjene.

Sve detalje možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija