Hrvatska

Gotovo 4.000 vatrogasaca u sanaciji posljedica nevremena

Gotovo 4.000 vatrogasaca u sanaciji posljedica nevremena

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je u poslijepodnevnim satima srijede sjever i istok Hrvatske, a srećom slabijeg intenziteta i područje Istre i Kvarnera.

– Do sada je zabilježeno 1.507 intervencija u kojima je sudjelovalo 3.865 vatrogasaca s preko tisuću vozila, a podaci o broju intervecija neprestano se povećavaju. Vatrogasci radi na uklanjanju stabala, granja, crijepova s kolnika te na sanaciji krovišta i dimnjaka – ističu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića u Sisačko-moslavačku županiju se upućuje izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Varaždinske županije, a u Vukovarsko-srijemsku županiju se upućuju dvije autoljestve, dva kombi vozila i 16 vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Hrvatska vatrogasna zajednica navodi u priopćenju za medije i brojčane podatke prema županijama pogođenima ovom prirodnom katastrofom. U intervencijama uzrokovanim posljedicama jake oluje, praćene kišom i tučom, u Gradu Zagrebu je zabilježeno 220 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. Uslijed nevremena smrtno su stradale dvije osobe, a više je osoba ozlijeđeno te je ozlijeđen i jedan vatrogasac. U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 544 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1632 vatrogasaca sa 572 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

U Požeško-slavonskoj županiji bilježi se 165 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 70 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Ozlijeđeno je pet osoba, a najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.

U Primorsko-goranskoj županiji bilježi se 38 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 120 vatrogasaca sa 40 vatrogasnih vozila.

U Istarskoj županiji bilježi se 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 146 vatrogasaca sa 74 vatrogasnih vozila.

Pročitajte još

Ovo su nove cijene goriva!

Dulist

Od utorka ponovno poskupljuje gorivo

Dulist

Nacrt nove zdravstvene odluke na javnom savjetovanju do sredine ožujka

Dulist