Županija

GOSPODARSKA KOMORA U turizmu prilika za suradnju s Talijanima

GOSPODARSKA KOMORA U turizmu prilika za suradnju s Talijanima

Predstavnici talijanske Gospodarske komore posjetilli su u srijedu 27. rujna Županijsku komoru Dubrovnik.

U delegaciji su bili direktorica Paula Sabella, član talijanskog senata i Parlamentarne komisije za međunarodnu suradnju Fabrizio Di Stefano te predstavnici razvojne agencije specijalizirane za razvoj poduzetništva iz grada Chietia.

Razgovaralo se o unapređenju odnosa dviju komora radi boljeg povezivanja gospodarskih subjekata dviju regija te suradnje na EU projektima. Poseban naglasak stavljen je na budućoj suradnji unutar Jadransko-jonske regije kroz suradnju unutar Jadranskog-jonskog foruma gospodarskih komora.

O konkretnim mogućnostima gospodarske suradnje govorila je direktorica Gospodarske komore koja je izdvojila turizam, kao instrument daljnjeg povezivanja gospodarskih subjekata obiju zemalja, ali i za kreiranje zajedničkih EU projekata, kao što su na primjer razvoj eno-gastro, kulturni, pustolovni, vjerski turizam i slično.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić pozdravila je buduću suradnju kroz održive i razvojne projekte za malo i srednje poduzetništvo te je naglasila važnost valorizacije bogate materijalne i nematerijalne baštine obiju regija u funkciji turizma. Osim toga, zajednički projekti planira se u sektoru poljoprivrede, ribarstva i školjkarstva, inovacijskih i pametnih tehnologija s posebnim naglaskom na obrazovanje.

Hrvatska gospodarska komora zalaže se za koncept dualnog obrazovanja kao jedno od rješenja za usklađivanje sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Ponuđena znanja i iskustva partnera iz Italije mogu se kroz EU projekte prenijeti i na područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist