Sport

GOŠK DUBROVNIK 1919. Najveća pojačanja povratnici Cicijelj i Pralas

GOŠK DUBROVNIK 1919. Najveća pojačanja povratnici Cicijelj i Pralas

GOŠK Dubrovnik 1919. priprema se za nastup u južnoj skupini 3. HNL u sezoni 2018./2019., a momčad trenera Josipa Papića ovog ljeta doživjela je dosta promjena.

U ljetnom prijelaznom roku klub su napustili Petar Čeko, Mislav Glavinić, Antonio Lipotić, Luka Matić, Domagoj Veraja, Luka Zelenika i Domagoj Zovko.

Najvećim pojačanjima, pak, smatraju se dva povratnika: Baldo Cicijelj i Bruno Pralas, koji su već nosili ‘nebesko plavi’ dres, a dok su izbivali skupljali su drugoligaško iskustvo.

Cicijelj je rođen 7. travnja 1993. godine, a svoje prve nogometne korake započeo je u Sokolu iz Dubravke. Zatim slijedi odlazak u Slaven, a onda i nekoliko zagrebačkih klubova, nakon čega na zimu 2013. godine stiže u NK GOŠK Dubrovnik. Zadržao se četiri godine, uz jednu polusezonu odigranu u Zmaju iz Blata. U siječnju 2017. priključio se NK Solinu gdje se zadržao sve do ove sezone.

Pralas je rođen 23. kolovoza 1994. godine, te je kao junior jednu sezonu odigrao u RNK Splitu. Prve službene utakmice za GOŠK upisao je u jesen 2012. godine te se zadržao dvije sezone. Slijedio je prelazak u austrijski Sierning SV, a zatim i NK Dugo Selo, NK Zagreb te na kraju NK Novigrad.

Osim ovih poznatih imena, uprava GOŠK-a na Lapad je dovela još četiri igrača koja tek imaju dokazati svoju pravu vrijednost. Zvonimir Dalmatin (rođen 30. svibnja 1997.) desni je bek koji je cijelu svoju karijeru proveo u BiH Premijerligašu GOŠK-u iz Gabele.

Josip Ćurčić (28. ožujka 2000.) u Dubrovnik je stigao iz HNK Tomislava, člana Druge lige FBiH, gdje je nastupao za juniorski i seniorski sastav. Marin Tomas (11. siječnja 1995.) stiže iz NK Neretve, a dosad je nastupao za i za Neretvanca, HNK Neum te HŠK Zrinjski Mostar.

Posljednji u nizu pridošlica je Elliot Mišić (9. svibnja 2000.), krilni napadač koji je na Lapad stigao iz SAD-a, iz kluba Greater Seattle Surf SC.

Dubrovački trećeligaš, saznaje se s društvenih mreža, odigrao dosad jednu službenu prijateljsku utakmicu. Na Lapadu su poraženi od BiH prvoligaša Veleža s 1:5.

GOŠK-ovci svoj nastup u južnoj skupini 3. HNL u sezoni 2018./2019. otvaraju na Lapadu protiv Primorca iz Biograda, potom im 1. rujna na Lapad stiže RNK Split, dok će prvo gostovanje imati u 3. kolu 8. rujna kod Imotskog.

Od županijskih klubova, osim GOŠk-a trećeligaši su i Neretvanac Opuzen, Neretva Metković, Zmaj Blato te Jadran Luka Ploče.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist