Sport

Gordan Markotić najbolji dubrovački šahist

Gordan Markotić najbolji dubrovački šahist

Međunarodni majstor Gordan Markotić prvak je Dubrovnika u šahu za 2017. godinu. Markotić je na 57. seniorskom prvenstvu u konkurenciji neočekivano malog broja sudionika, svega devet, osvojio 5,5 bodova od šest mogućih.

Time je Markotić obranio naslov prvaka osvojen 2016. te 2015. godine.

Drugo mjesto zauzeo je ruski FIDE majstor Anvar Turdyev s 5 bodova, inače izvrsni violinist Dubrovačkog simfonijskog orkestra s 5 bodova, dok je treći bio drugokategornik Žan Glišović s 4,5 boda. Među nagrađene plasirali su se i četvrti, prvokategornik Srećko Tomić, s 3,5 boda, koliko je osvojio na petom mjestu također prvokategornik Tomislav Musić.

Okončano je i brzopotezno prvenstvo Grada Dubrovnika za 2017. Nakon osam odigranih turnira, na prvo mjesto plasirao se Tomislav Musić, drugi je Tonko Marunčić, a treći Srećko Tomić.

Time je Šahovski klub Dubrovnik zaključio cjelokupan natjecateljski program za 2017., pri čemu treba ponoviti da se prva ekipa plasirala u najelitniji razred, I-A hrvatsku šahovsku ligu, u kojoj će nastupiti u ovoj godini i tako postigla najveći uspjeh u 85 godina povijesti organiziranog šaha u Dubrovniku.

Tekst: Bajro Sarić

Pročitajte još

ŠTO JE NJEMU 5 KILOMETARA!? Nevio Krešić neizostavni sudionik Du Motiona

Dulist

[FOTOGALERIJA] John Mieszczanski i Lauren Johnson iz SAD-a pobjednici dubrovačkog maratona

Dulist

PREKRASNI KADROVI NA STRADUNU Utrka dobre energije i pozitivnih trkača

Dulist