DuList IN

GOOD FOOD FESTIVAL Mapa za sladokusce za slatki đir Gradom!

GOOD FOOD FESTIVAL Mapa za sladokusce za slatki đir Gradom!

Sljedeći tjedan započinje prvi dubrovački Good Food Festival koji uz brojna gastronomska događanja nudi i novu, posebnu mapu grada – mapu za sladokusce! Naime, od 23. do 26. listopada očekuje nas niz događanja ove nove gastronomske manifestacije, a od ponedjeljka 20. listopada može se preuzeti primjerak „Sweet Tooth Map“ u TiC-evima TZ-a i krenite u slatki đir Gradom!

– Mapa za sladokusce novi je kreativni proizvod Turističke zajednice grada Dubrovnika, a riječ je o planu grada na kojem su ucrtani restorani, slastičarnice i ostali ugostiteljski objekti koji u svojoj ponudi imaju slastice koje su ih učinile prepoznatljivima – javljaju iz TZ-a grada Dubrovnika.

Svoje mjesto na mapi za sladokusce našli su sladoled od ljute naranče iz Slastičarnice Dolce Vita , Torta od sira Restorana Dubravka, Semifreddo od tamne čokolade Restorana Dubrovnik, Torta Festival od vanilije i čokolade koju možete kušati u Cafe Festivalu. Poznatu dubrovačku Tortu od skorupa i mjendula i Stonsku tortu ponudit će Gradska kavana, dok restoran Gusta me na Pločama nudi još jednu dubrovačku slasticu – tortu od mjendula,oraha i naranče. Konoba Jezuite priredila je Pannacotu s preljevom od domaćeg meda, a restoran Kopun tradicionalnu Dubrovačku rozatu s tajnovitim dodacima chefa ovog restorana.

Primorska torta od rogača Restorana Mimoza već je sigurno poznata brojnim posjetiteljima, dok Vegetarijanski restoran Nishta na Prijekome nudi desert Smokve u prošeku. Čokoladna torta kušat će se u Restoranu Proto, a Pupica slastičarnica odabrala je za ovu prigodu također Tortu od čokolade ali s lješnacima. Restoran Ragusa obitelji Rudenjak, kako kažu, nudi najbolji domaći štrudel od jabuka i sira, a šesni Rozario obradovat će nas Tortom od naranača i mjendula.

Za vrijeme Good Food Festivala hotel Hilton Imperial pridružio se organizacijom Slatkih popodnevna u Imperijalu, sa slatkim iznenađenjima na bogatom buffetu, pa eto još jedne prilike za slatko istraživanje grada.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist