DuList IN

GOOD FOOD FESTIVAL Događaj za gurmane… I sve ostale

Hrana Shutterstock Images

Drugi po redu Good Food Festival Dubrovnik, trajat će četiri dana, bit će održano ukupno sedamnaest različitih događanja – od kojih ističemo jedan sajam, 8 radionica, 4 razlićita večernja događanja, a sve uz sudjelovanje 3 hotela, 5 wine barova i 28 restorana iz cijelog grada.

Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati hrvatski i inozemni chefovi, zajednički će kreirati bogati program drugog izdanja Good Food Festivala.

Pripremanje specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput „Večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon i slovenske pokrajine Gorenjska, te druga iznenađenja oduševit će svakog posjetitelja.

Filmofili će uživati u filmskim naslovima – za vrijeme trajanja Good Food festivala prikazat će se film Indijski začin na francuski način, kao i premijerni naslov „Burnt – Paklena kuhinja“ u suradnji s Kinematografima Dubrovnik.

Good Food Festival 2015. započinje tradicionalnom humanitarnom manifestacijom „Dubrovačak trpeza“, prvog dana odvijanja festivala – u četvrtak 22. listopada od 11 do 12 sati.

Tijekom sva četiri dana služit će se posebni meniji po promotivnoj cijeni od 100 kn u dvadeset i osam dubrovačkih restorana, a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.

Na Brsaljama će se održati Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača iz Hrvatske i raznoliku ponudu. Od četvrtka do nedjelje na rasporedu su i radionice izrade tradicionalnih slastica u Deši, na kojima će zainiteresirani moći naučiti kako peći pandišpanj (tradicionalni dubrovački kolač od festa), te kontonjatu, mantalu, arancine i bruštulane mjendule.

„Dubrovanik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje.

U restoranima Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua, Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar, Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Ragusa2, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama.

Pridružite nam se i uživajte u jesenskim bojama i mirisima, sve uz probrane delicije i vrhunske kapljice – dođite na Good Food Festival Dubrovnik 2015!

 

Izvor: TZ Grada Dubrovnika

Pročitajte još

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist