Sport

GODIŠNJA PRIZNANJA Dubrovnik Racing najbolji klub na brdskim stazama! Nagrađen i AK Ragusa Racing

GODIŠNJA PRIZNANJA Dubrovnik Racing najbolji klub na brdskim stazama! Nagrađen i AK Ragusa Racing

Dubrovnik Racing proglašen je najboljim klubom u Hrvatskoj na brdskim stazama u prošloj godini.

Svečanim proglašenjem najuspješnijih sudionika automobilističkih i karting natjecanja u protekloj sezoni Hrvatski auto i karting savez obilježio je završetak prošlogodišnje automobilističke sezone. Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim vozačima u protekloj sezoni, organizatorima natjecanja, višestrukim prvacima i ljudima koji su svojim dugogodišnjim radom doprinijeli razvoju automobilizma u našoj zemlji.

Auto klub Ragusa Racing proglašen najboljim organizatorom natjecanja u disciplini autoslalom.

Inače, najbolji karting klub u Hrvatskoj u 2023. godini bio je KK Koprivnica, a na kružnim stazama najbolji su bili članovi SIB Osijeka. U konkurenciji rally vozača naslov momčadskog prvaka pripao je članovima Auto kluba Zagorje, a u autocrossu Auto klubu Ozalj. Među autoslalomašima najbolji su bili automobilisti zagrebačke Zanatlije, u utrkama ubrzanja (street race) velikogorički VG Retro Team, u kronometar vožnjama vozači pazinskog Istra Racing teama, a u Formuli driver vozači Auto kluba Pula-Rovinj.

U prvom dijelu svečanosti posebna je pažnja posvećena ženama u automobilizmu, a uz nagrade državnim prvacima posebna su priznanja primili Sanja Paradiž, trostruka prvakinja u konkurenciji vozačica Formule Driver, Dražen Krznarić i Loris Krbavac za više od 10 godina vrhunskih rezultata i doprinosu razvoju i promociji autocrossa te Domagoj Pereković za uspješno predstavljanje HAKS-a i ostvarene rezultate na natjecanjima bodovanim za PE na brdskim stazama, kao i Vito Ćoza te Leon Zelenko  za iznimmne rezultate ostvarene na međunarodnim natjecanjima u kartingu.

Uz dobitnike nagrada po disciplinama i državne prvake, posebne nagrade dodijeljene su i najuspješnijim automobilistima u protekloj sezoni, a to su Šimun Borovčak, najuspješniji junior u kartingu, Leon Zelenko najuspješniji senior te David Haluza kao najuspješniji ‘rookie’. Među automobilistima najuspješniji junior je Matej Radovanović, automobilist Vjekoslav Čičko, a automobilistica Erika Marija Kušić.

Zlatnim volanom za tri uzastopna naslova u autoslalomu nagrađen su Filip Agić, te Kristijan Fičor koji je isti uspjeh ostvario u kronometar vožnjama, a zlatne kacige pripale su kartingašima Kristijanu Habulinu i Tomislavu Škvariću  te relijašima Tomasu Hrvatinu i Đaniju Simičiću. Dijamantnu kacigu dobio je Nenad Lončarić koji je naslove državnih prvaka u reliju osvajao čak 14 puta.

Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Krpanu, sportskom djelatniku i novinaru za 50 godina rada i promocije hrvatskog auto i karting sporta.

 

Pročitajte još

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist