Aktualno

‘GLEDAM SVOJE KONAVLE’ Stručni tim krenuo u rad na realizaciji projekta

 

Stručni tim zadužen za realizaciju projekta ‘Gledam svoje Konavle’ završio je višednevni obilazak Konavala te je metodom zapažanja prostora uz prometnice evidentirao stanje i izradio fotodokumentaciju, prema čemu će u sljedećem razdoblju napraviti analizu i ocjenu zatečenog stanja te izraditi fotoelaborat.

Dobiveni rezultati će se prezentirati početkom prosinca kada je planirano provesti i stručno predavanje ‘Stanje uređenosti i sklada prostora Konavala s preporukama i modelima razvoja’.

‘Gledam svoje Konavle’ novi je projekt Agroturizma Konavle, predstavljen javnosti ranije ovoga mjeseca, kojim se želi podići svijest lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređanja i sklada u ruralnom prostoru Konavala, educirati lokalno stanovništvo kako bi se odgovornije ponašali u gospodarenju otpadom i kako bi pravilnije i skladnije uređivali privatne i javne površine čime će se doprinijeti unapređenju kvalitete prostora za posjetitelje, ali i za lokalno stanovništvo.

Stručni tim koji je zadužen za realizaciju ovoga projekta čine: doc. dr. sc. Ines Hrdalo – krajobrazni arhitekt sa Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. David Kabalin, dia – specijalist za zaštitu spomenika i lokaliteta, Anita Trojanović, mag. ing. prosp. arch. – Studio LandA d.o.o. i Jelena Gale Pregelj, mag. oec. – iz udruge Agroturizam Konavle.

– Za uspješnost ovoga projekta od izuzetne je važnosti komunikacija s lokalnim stanovništvom i koordinacija dionika u lokalnoj zajednici koji mogu pridonijeti rješavanju spornih elemenata u prostoru koji narušavaju sklad konavala kao destinacije izvrsnosti u ruralnome turizmu. Projekt se provodi uz podršku zračne luke Dubrovnik i u suradnji s Općinom Konavle. Projekt “Gledam svoje Konavle je zamišljen kao višegodišnji projekt koji će se provoditi svake godine u proljetnom ili jesenskom terminu sa stalnom nadogradnjom i jačim edukativnim karakterom upotpunjen ekološkim akcijama – poručuju iz udruge Agroturizam Konavle

Pročitajte još

PADAJU LI CIJENE KVADRATA? Kamena kuća na Pločama ‘na sniženju’

Dulist

Dubrovkinja Ivona Brbora preuzima pedijatrijsku ambulantu u Marinićima

Dulist

UGOSTITELJI I SUGRAĐANI O POPUŠTANJU MJERA Lokali su predugo zatvoreni. Želimo povratak u rutinu

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija