Kultura

GLAZBENA JESEN U DVORU U petak gudači DSO-a nastupaju uz violista Šimuna Končića i dirigenta Ivana Huta

GLAZBENA JESEN U DVORU U petak gudači DSO-a nastupaju uz violista Šimuna Končića i dirigenta Ivana Huta

Ciklus Jesenji glazbeni moskar koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar nastavlja se koncertom ovoga petka, 23. listopada u atriju Kneževa dvora. Gudačkim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra ravnat će Ivan Hut, dok će kao solist na koncertu nastupiti violist Šimun Končić. Početak koncerta je u 20 sati.

Na programu ovog koncerta nalaze se Moba Šime Dešpalja, Dubrovačka suita za gudače Ludomira Rogowskog, Serenada za gudače češkog kompozitora Josefa Suka, dok će publika dubrovačkog violista Šimuna Končića imati priliku čuti u Žalobnoj suiti Paula Hindemitha.
Riječ je o suiti za violu i gudački orkestar napisanoj 1936. godine i to u samo jedan dan, a u spomen na engleskog kralja Georgea V.
Violist Šimun Končić rođen u Dubrovniku 1991. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu u klasama prof. Ivančice Kalanj i prof. Eveline Šegović. Nastavio je školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je i diplomirao u klasi prof. Milana Čunka. Osvajao je brojne nagrade na državnim natjecanjima u solističkim i komornim kategorijama. Usavršavao se kod uglednih profesora kao što su Bruno Giuranna, H.P. Ochsenhofer, Pavle Zajcev. Od 2017. godine radi kao vođa viola u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Ivan Hut diplomirao je također violu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a dirigiranje na rotterdamskoj Hogeschool voor de kunsten Codarts. Tijekom svog školovanja osvojio je brojne nagrade na državnim natjecanjima. Bio je član Splitskog komornog orkestra od njegova osnutka, te s njima nekoliko puta nastupio i kao solist pod vodstvom Mo. Pavla Dešpalja i Mo. Ivana Repušića. Od 2005. do 2010. godine bio je profesor viole i voditelj gudačkog orkestra u Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Udruge MAG (Mladi akademski glazbenici Split). Godine 2013. osniva gudački orkestar Camerata Split. Bio je honorarni producent koncertnog programa na 59. Splitskom ljetu, te honorarni producent Opere HNK Split.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Dodatne informacije i rezervacije ulaznica dostupne su na brojeve 417 110 i 091 6137314, a ulaznice se mogu kupiti uz niz popusta i pogodnosti na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Slanici. Također, ulaznice se mogu kupiti u agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama kao i online putem sustava ulaznice.hr te sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist