Hrvatska

Glas poduzetnika organizira potpisivanje peticije ‘Stop nepotrebnim nametima!’

Porezna lista srama

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u. Također, traže i ukidanje ili smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike, obrtnike i građane.

Parafiskalni nameti su neporezna davanja, odnosno različite naknade koje su nametnute od strane države. Iako se nazivaju ‘neporeznima’ imaju jednake ekonomske učinke na poduzetnike, obrtnike i građane kao i porezi. Ističu da su 2019. godine poduzetnici, obrtnici i građani platili više od 9 milijardi kuna za preko 500 parafiskalnih nameta. Među parafiskalne namete svrstavaju se i obvezne članarine koje su poduzetnici prisiljeni plaćati Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori te turističkoj zajednici. Udruga Glas poduzetnika ima nekoliko zahtjeva:

– Tražimo da članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori bude dobrovoljno. Tražimo da se ukine plaćanje članarine TZ-u. Tražimo drastično smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta. Postulat UGP-a je jasan – #ManjiPorezi! – poručili su.

– Ova peticija nije samo glas poduzetnika, nego cijelog društva koje je opterećeno nepotrebnim nametima. Želimo da vlast vidi i čuje koliko ljudi smatra da su ovakvi nameti pljačka građana ove države i da bude prvi konkretan korak prema njihovom ukidanju ili značajnom smanjivanju! – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas Poduzetnika.

Potpisivanje peticije će početi u srijedu, 30. rujna u 12 sati tijekom akcije ugostitelja ‘3 do 12’ na sljedećoj poveznici.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija