Hrvatska

Glas poduzetnika organizira potpisivanje peticije ‘Stop nepotrebnim nametima!’

Porezna lista srama

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u. Također, traže i ukidanje ili smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike, obrtnike i građane.

Parafiskalni nameti su neporezna davanja, odnosno različite naknade koje su nametnute od strane države. Iako se nazivaju ‘neporeznima’ imaju jednake ekonomske učinke na poduzetnike, obrtnike i građane kao i porezi. Ističu da su 2019. godine poduzetnici, obrtnici i građani platili više od 9 milijardi kuna za preko 500 parafiskalnih nameta. Među parafiskalne namete svrstavaju se i obvezne članarine koje su poduzetnici prisiljeni plaćati Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori te turističkoj zajednici. Udruga Glas poduzetnika ima nekoliko zahtjeva:

– Tražimo da članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori bude dobrovoljno. Tražimo da se ukine plaćanje članarine TZ-u. Tražimo drastično smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta. Postulat UGP-a je jasan – #ManjiPorezi! – poručili su.

– Ova peticija nije samo glas poduzetnika, nego cijelog društva koje je opterećeno nepotrebnim nametima. Želimo da vlast vidi i čuje koliko ljudi smatra da su ovakvi nameti pljačka građana ove države i da bude prvi konkretan korak prema njihovom ukidanju ili značajnom smanjivanju! – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas Poduzetnika.

Potpisivanje peticije će početi u srijedu, 30. rujna u 12 sati tijekom akcije ugostitelja ‘3 do 12’ na sljedećoj poveznici.

Pročitajte još

HRVATSKA PREDLOŽENA ZA PROGRAM IZUZEĆA U Ameriku uskoro bez viza!

Dulist

Broj zaposlenih u 2020. godini najviše je porastao u građevinarstvu i trgovini

Dulist

U Hrvatskoj u srpnju dosad ostvareno 81 posto noćenja rekordne 2019.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija