DuList IN

‘Gladuša’ je napravila pizzu od batata, imamo recept!

‘Gladuša’ je napravila pizzu od batata, imamo recept!

Simpatična farmaceutkinja Zrinka Zekulić, Pločanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čitatelje DuLista ovaj put donosi recept za pizzu od batata. Zrinka gaji veliku ljubav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 12 tisuća ljudi.

RECEPT
Sastojci (za 2 pizze):

420 g skuhanog batata
170 g integralnog rižinog brašna
50 g tapioke
1.5 žličica praška za pečenje pola žličice soli

Postupak:

Ogulite i skuhajte batat u slanoj vodi. Nakon što je omekšao, procijedite ga i znječite u pire. Pazite da ne ostanu grudice, želimo dobiti glatko tijesto. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.

Pustite da se pire od batata malo ohladi, pa dodajte ostale sastojke. Ako je tijesto presuho dodajte malo vode ili ulja, a u suprotnom, malo rižinog brašna.

Tijesto je veoma lagano za oblikovanje – kada ste napravili kuglu, razdijelite je u 2 dijela (2 pizze). Kuglu po kuglu, stavite između 2 papira za pečenje i uz pomoć oklagije razvaljajte u krug, debljine 0.5–1cm te zajedno s donjim papirom prebacite na protvan. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 min, a u međuvremenu pripremite nadjev po želji.

Nakon 10 min izvadite protvan te uz pomoć drugog papira pažljivo preokrenite tijesto. Pazite da se ne opečete; ako je potrebno pustite da se mrvicu ohladi. Kada ste okrenuli tijesto, nježno s njega odlijepite papir na kojem se peklo. Poslažite nadjev i vratite u pećnicu još 10–15 min (ovisno o tome koje ste sastojke stavili na vrh, toliko će se još peći). Mozzarella i šunka će se brzo zapeći, ali npr. nekom povrću će trebati malo više vremena.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist