Zanimljivosti

GDJE ZA 1. SVIBNJA Po besplatnu porciju graha zaputite se na Srđ ili u Gruž

GDJE ZA 1. SVIBNJA Po besplatnu porciju graha zaputite se na Srđ ili u Gruž

Što je Međunarodni dan rada bez besplatne porcije graha? Prema dosad dostupnim informacijama, grah na otvorenom sutra ćete moći kušati samo na dva mjesta.

Prvo je Srđ gdje se uz ovaj praznik, ali i godišnjicu održavanja referenduma za golf organizira druženje. Srđevci tako pozivaju na druženje, šetnju, piknik i grah na Srđu!
Okupljanje je u 10 sati ispred Tvrđave Imperial nakon čega slijedi šetnja uz zanimljivo predavanje povjesničara Ivana Viđena. Grah je u podne, a Srđevci navode da ponesete i svoj pribor za jelo i zdjelicu za grah kako se ne bi stvaralo bespotrebno smeće upotrebom plastičnog pribora.

-Nakon toga nastavljamo druženje u prirodi, ponesite lopte, lastike, rekete, društvene igre, povedite djecu, partnere, kućne ljubimce, ombrele i kreme za sunčanje, donesite puno dobre volje i smijeha – pozivaju Srđevci.
Osim na Srđu, grah možete pojesti i u gruškom parku Luja Šoletića u organizaciji gradskog SDP-a s početkom u 11 sati.

A zašto grah na Praznik rada? Nekad sirotinjska hrana, zbog dostupnosti tijekom cijele godine grah je postao namirnica za svakodnevnu upotrebu. Iako službeno pravilo o njegovom kuhanju za 1. svibnja ne postoji, najjednostavnije objašnjenje jest da je grah oduvijek bio radničko jelo.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist