Grad

Gdje je zapeo dubrovački Manhattan?

Gdje je zapeo dubrovački Manhattan?

Više od godinu i pol dana nema nikakvih pomaka oko 90 milijuna eura vrijednog projekta poslovno-stambenog kompleksa u prostoru bivše tvornice ulja Radeljević.

Dubrovački Manhattan zapeo je očito u vlasničkim pretumbavanjima tvrtke IGH. Krajem 2012. godine su, naime, javnosti predstavljeni radovi za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja ovog kompleksa i od tada projekt stoji u ladicama. Ne treba zaboraviti kako je prvotni rok za završetak Radeljevića trebao biti kolovoz 2013. godine, a taj datum još uvijek je istaknut na službenoj web stranici Instituta IGH. Radeljević ne da nije završen, nego još uvijek ne postoji model njegove realizacije.

Čeka se vlasnik
– Proveden je javni arhitektonski natječaj te je odabran prvonagrađeni rad, što znači da je urbanistički i arhitektonski definiran prostor bivše tvornice ulja Radeljević kao važan dio sekundarnog centra grada Dubrovnika. S obzirom da je uspješno okončan postupak vlasničke transformacije tvrtke IGH, koja je 100-postotni vlasnik tvrtke Radeljević d.o.o, aktualni većinski vlasnik….

Više o svemu možete pročitati u našem tiskanom izdanju!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist