Aktualno

Gdje je nestao novac za Dom umirovljenika?

Gdje je nestao novac za Dom umirovljenika?

Dubrovački ogranak Hrvatske Socijalno Liberalne Stranke uputio nam je osvrt na izjave prvog podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Radimira Čačića s današnje konferencije u Zagrebu. Osvrt prenosimo u cijelosti.

Ne vjerujmo Radimiru ni kad nam darove nosi!

Prvi podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, do kojeg je sjedio sadašnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, na konferenciji za tisak u Zagrebu 9. Listopada 2012. godine je rekao , kako prenose portali, „da je Dubrovnik jedno od najpotentnijih hrvatskih područja i ima potencijala za pomake, grad u kojem se sređuju financije i odgovorno ponaša prema novcu građana, investira i zapošljava. Istaknuo je i da se na širem dubrovačkom području planiraju projekti vrijedni 11 milijardi kuna“.

Tko prevari dubrovačke umirovljenike?

U Dubrovniku se zna da je DP Coning, zastupan po direktoru Radimiru Čačiću, 22. studenoga 1990. god., zaključio  ugovor o inženjeringu s Republičkim fondom MIORH, temeljem kojega Coning preuzima vođenje kompletnog inženjeringa za izgradnju Doma umirovljenika u Dubrovniku.
Od 13. prosinca 1990. do 24. svibnja 1991. godine, RF MIORH je kroz 7 avansnih doznaka na račun Coninga uplatio 192,3 milijuna dinara ili u DEM cca 22.000.000 ili u Eurima cca 11.000.000,00 Eura /i slovima: jedanaest milijuna Eura/.
Vrijeme prošlo, novac nestao, kaznena tužba odbačena zbog zastare, gradilište zaraslo u makiju, a na listi čekanja za postojeće dubrovačke domove umirovljenika u svakom je trenu 450 potencijalnih korisnika.
I da mu se vjeruje?!

Predsjednik izvršnog odbora

Ivo Gjaja
 

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?