Crna kronika

GDJE JE FILIP ROMIĆ? ‘Možda se negdje sklonio, nastavljamo potragu’

Filip Romić

Akcija traganja i spašavanja za nestalim Filipom Romićem na otoku Korčuli ušla je u šesti dan, a još uvijek je bez rezultata.

– Još uvijek smo bez traga. Od početka potrage nemamo nikakav trag. Radimo već šesti dan na terenu. Jedna ekipa pretražuje područje oko Lumbarde, a druga je u Žrnovskoj Banji. Još uvijek su sve mogućnosti otvorene, moguće je da se negdje sklonio, nastavljamo potragu – rekao nam je pročelnik HGSS-ove stanice Orebić Darko Prižmić.

U akciju, koja je započela još u utorak, 15. travnja, na sam dan prijave nestanka, uključeni su HGSS Orebić, Split, Makarska, Dubrovnik, Zagreb i Varaždin, DVD-ovi Korčula, Viganj, Lumbarda i Orebić, Lovačka društva iz Žrnova i Lumbarde, policija s Korčule, mještani i prijatelji nestalog, sveukupno oko 70 ljudi.

Potraga se vodi iz zapovjednog vozila HGSS stacioniranog ispred zgrade DVD Korčula. U potrazi je korišten spasilački gumenjak HGSS Stanice Orebić kojim je pretražen priobalni dio, helikopter HRZ-a iz kojeg su članovi HGSS Stanice Split pretraživali istočni dio otoka, te četiri potražna psa HGSS-a s vodičima. Pretraženo je veliko područje od Rta Ražnjić, Defora vala, Pelegrina, Solina, park šume Hober, Fortece, predjela Pod Sv.Anton, pa do otoka Badije, Vrnika i Baretice, područje brodogradilišta do Rta Križ, mnogobrojne kuće i poljske kućice, bunari, tuneli i potkopi i po više puta, ali bez ikakvog rezultata.

Podsjetimo, 20-godišnji Korčulanin Filip Romić u utorak se udaljio s adrese stanovanja u korčulanskom prigradskom naselju Soline u nepoznatom pravcu. Visok je 182 centimetra, broj stopala mu je 43, crne kose i kestenjastih očiju, ovalnog lica i srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka osoba je bila odjevena u plavi džemper s crvenim rubom, traperice ili crni dres. Nosio je i svijetlo smeđe gležnjače. Sa sobom nije ponio ni mobitel ni novac ni osobne dokumente.

U slučaju da posjedujete informacije o nestalom Filipu Romiću potrebno je obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.

Pročitajte još

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist

Policiji prijavljena dva pokušaja otmice djece, spominju se automobili dubrovačkih i splitskih registracija

Dulist

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist