DuList IN

‘GAUCHO’ U GRADU Argentinski reprezentativac odmara se u Dubrovniku

'GAUCHO' U GRADU Argentinski reprezentativac odmara se u Dubrovniku

Argentinski nogometni reprezentativac te kapetan talijanskog prvoligaša Atalante Alejandro Dario ‘Papu’ Gomez odmara se ovih dana u Dubrovniku.

Na društvenoj mreži Instagram Gomez se pohvalio fotografijama uz bazen sa svojom boljom polovicom.

Inače, 29-godišnji Gomez, koji ima dvojno argentinsko i talijansko državljanstvo, nogometnu karijeru počeo je u argentinskom Arsenalu (77 utakmica/ 16 golova), s kojim je 2007. godine osvojio Copu Sudamericanu. Preko San Lorenza, gdje je u 2 milijuna eura vrijednom transferu odigrao jednu sezonu (48/8), preselio je 2010. godine u Italiju.

U Cataniji je nakon 3 milijuna eura vrijednog transfera proveo tri sezone (106/16), a potom je za 19 milijuna eura preselio u Ukrajinu u redove Metalista iz Harkiva, odbivši ponude Atletico Madrida, Fiorentine i Intera. U dresu Metalista u prvom dijelu sezone 2013./2014. u 23 utakmice zabio je 3 gola. U zimskom prijelaznom roku privukao je pozornost talijanskog prvoligaša Atalante, u kojoj je od 2014. godine do danas u 95 utakmica postigao 26 pogodaka. Posebno je efikasan bio u protekloj sezoni, gdje je uspio zabiti 16 golova te pomoći ‘La Dei’ osvojiti četvrto mjesto i izravan plasman u Europa ligu, prvo europsko natjecanje nakon 27 godina.

Ljevonogi ‘Papu’ igra na pozicijama napadača, krilnog napadača te ‘fantaziste’. Poznat je po svojoj tehnici, marljivosti i udarcima iz daljine.

Ove godine stigla mu je potvrda dobrih igara u klubu kada ga je izbornik Argentine Jorge Sampaoli pozvao za prijateljski meč protiv Singapura 13. lipnja. Utakmica je završila slavljem ‘Gauchosa’ 6:0, a Gomez se upisao u strijelce u svom debiju.

Popularni ‘Papu’ na Instagramu ima gotovo 1,1 milijuna obožavatelja.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist