Aktualno

GARI CAPPELLI Bez avioprometa Dubrovnik neće imati bolju sezonu od lanjske

Bivši ministar turizma Gari Cappelli osvrnuo se na situaciju s pandemijom i njezinom utjecaju na turizam i sezonu.  Po pitanju ‘Covid putovnica’ podsjetio je na prilike uoči turističke sezone u ljeto 2020.

-Hrvatska je bila prva koja je prošle godine, neću reći izmislila, ali skrojila propusnicu digitalnog karaktera. Ministarstvo turizma i MUP napravili su posebne žute linije prolaza, tako da su svi turisti unaprijed znali koja im je najbliža ruta do odredišta, gdje uzeti gorivo – kazao je i dodao: ‘Mi smo u svakom trenutku znali gdje se nalazi koji turist. To je dalo dodatnu sigurnost turistima, zato ih je bilo oko 50 posto’, piše Index.

Bez avioprometa jug Hrvatske neće imati bolje rezultate nego prošle godine

Cappelli je rekao i to da nije na mjestu prošlogodišnje rezultate turističke sezone uspoređivati sa 2019., koja je bila rekordna, nego s onom iz 2018. zato što se 2019. mnogo toga dobro poklopilo. Za sezonu 2021. rekao je da je za Hrvatsku važno da profunkcionira aviopromet.

-Bez avioprometa jug Hrvatske, Dubrovnik i većim dijelom Split, neće imati ništa bolje rezultate nego prošle godine – rekao je.

Voditeljica je podsjetila da nemali broj turističkih radnika strepi da se nedovoljno brzo pripremamo za sezonu, da su drugi već daleko odmakli, na što je bivši ministar turizma odgovorio:

-Prošle godine u ovo doba slična pitanja i kritike išli su i meni, govorilo se da je Grčka pripremljenija, da se pripremaju Sardinija i drugi – istaknuo je.

Rekao je da su neke od tih kritika bile dobronamjerne, neke da nisu bile takve, ali u svakom slučaju:

-Na kraju Grčka nije imala niti 20 posto onoga što je imala 2019. – zaključio je.

Pročitajte još

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija