Urednički izborZanimljivosti

Gabriel Ogresta za 6 dana složio prvi avion svoje buduće kompanije, sljedeći je Jugov bazen u Gružu

Gabriel Ogresta za 6 dana složio prvi avion svoje buduće kompanije, sljedeći je Jugov bazen u Gružu

Kako bi Gradu osigurao stalni priljev gostiju kroz cijelu godinu, a domaćima top destinacije direktno iz Dubrovnika, Gabriel Ogresta je jednom zauvijek odlučio riješiti prometnu izoliranost Grada pokretanjem nove nisko tarifne avio kompanije GCW Airlines sa sjedištem u Zlatnom Potoku, javlja Kockus.

Osnivač i direktor GCW Airlines, Gabriel je već u ljeto 2023. u sklopu Kockus edukacije osmislio i izgradio prvi avion svoje buduće kompanije.

– Moja najdraža LEGO tema je Ninjago, ali sam se odučio za avion jer mi je prijatelj dao ideju i zvučalo mi je zanimljivo. Cijeli avion, zajedno sa putnicima, ima 530 kockica, i trebalo mi je oko 6 dana da ga složim. Slagao sam svaki dan oko sat vremena. Najviše mi se sviđa unutrašnjost koju mi je bilo i najteže složiti.

Moja iduća kreacija koju slažem je Jugov bazen u Gružu – rekao je Gabriel.

Iako izgrađen potpuno od plastike, ovaj tip aviona je više eco-friendly za okoliš od redovnih aviona, jer za let ne troši gorivo. Može letjeti u svim uvjetima, kiši, suncu, buri i šiloku, jer sve što mu treba da ostane u zraku je malo mašte

Ima li pilota u avionu? Ima, i to dva, tu je kapetan i njegov kopilot koji se brinu za siguran dolazak svih putnika do Čilipa ahem, Zračne luke Ruđera Boškovića

Gabriel nam stiže iz Zlatnog potoka i 23./24. godine pohađa 5. razred Osnovne škole Marina Getaldića. Van škole i daleko od svijeta kockica, ako nije na kupanju na Belvederu, Gabrijel višak energije izbacuje na plivanju i kickboxingu.

Foto: Kockus

Pročitajte još

MIHAELA SE VRAĆA U SURVIVOR ‘Vidim se kao vođa tima, ali…’

Dulist

DOČEKALI ZLATNE VATERPOLISTE Uprava ACI d.d. primila svjetske prvake

Dulist

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist