DuList IN

FUNKY VEČER Svi na Orsulu, stiže Keziah Jones!

FUNKY VEČER Svi na Orsulu, stiže Keziah Jones!

Ovu subotu na Festivalu Orsula nastupa Keziah Jones, te je tim povodom u hotelu Sheraton održana i konferencija za medije na kojoj su uz pjevača sudjelovali i direktor festivala Mario Tevšić te umjetnički direktor Antonio Bratoš.

Za Keziaha kažu da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod sutra od 21 sat. Kao svoje uzore, Keziah ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.

‘Lose all time, love your mind, free your soul!’ riječi su njegove pjesme ‘Free Your Soul’. Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke. Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.
Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And Keys, atraktivna mješavina afrobeata, soula, latino i reggae glazbe. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušatelja do spontane potrebe za pokretom i plesom. Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj. Kao talentirani perkusionist i multiinstrumentalist, nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Cheikh Lo.

ULAZNICE
za Keziah Jones stoji 220 kuna. A ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta.
Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima, Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu (Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim stranicama:
http://orsula-festival.com/karte
https://www.entrio.hr/events?s=orsula

AUTOBUS
Na dan koncerta Keziah Jones, 29.7. 2017. prometovat će posebna linija autobusa prema amfiteatru Orsula. Autobusi JP Libertas će voziti od 20 do 22 sata, svako 20 minuta, a zaustavljat će se na sljedećim stanicama:
Grawe zgrada (konoba Fortuna)
Benzinska postaja Pod Dubom
I. Glavica (kraj škole) i Žičara
Autobus će biti posebno obilježen plakatima Orsule, a prijevoz je za sve posjetitelja koncerta besplatan. — at Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist