Crna kronika

FRANUŠIĆ: Požar poviše Slanog još uvijek aktivan, dva canadaira stižu gasiti istočni dio

FRANUŠIĆ: Požar poviše Slanog još uvijek aktivan, dva canadaira stižu gasiti istočni dio

Situacija na požarištu poviše Slanog nešto je bolja nego jučer i sinoć, ali požar je samo pod našim nadzorom, nije ni lokaliziran ni ugašen, potvrdio je to ove subote ujutro za DuList vatrogasni zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić nakon što je iza vatrogasaca neprospavana noć borbe s razbuktalim požarom kojeg su dodatno rasplamsali i jaki vjetrovi koji su se razvili nad Slanom. Iako je na dubrovačkom području palo nešto kiše, u Slanome ipak, nije bilo ni kapi.

Na terenu je trenutno 50-ak vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila. Broj vatrogasaca je nešto smanjen u odnosu na jučerašnji dan. Na požarište, ističe Franušić, stižu dva canadaira koji će gasiti na istočnom dijelu koji je jako visoko u brdu.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su kako je proteklog petka na intervenciji gašenja požara na području Majkova, brdo Napravić, sudjelovalo ukupno 96 vatrogasaca s 24 vatrogasna vozila iz IVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a: Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadair-a i jedan Air Tractor).

Požar je, naglašavaju, i dalje aktivan, a u jutarnjim satima zatraženo je angažiranje dva protupožarna zrakoplova Canadaira CL-415.

Pročitajte još

Policija ispisala preko 700 kazni, najviše zbog ‘gasiranja’

Dulist

TJEDNI REKORDER Zaustavljen u Zaton Dolima, napuhao 1,65 promila

Dulist

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist