Kultura

Frano Mašković utjelovit će Pometa na 65. Igrama

Frano Mašković utjelovit će Pometa na 65. Igrama

Dubrovački glumac Frano Mašković glumit će Pometa u Dundu Maroju koji će ove godine biti jedan od premijernih naslova 65. Dubrovačkih ljetnih igara.

Dubrovčaninu iz Zagrebačkog kazališta mladih ovo je velika čast i veseli se povratku na Ljetne igre.
-Veseli me ta uloga, i nadam se da će to biti dobra predstava. Pripreme će biti jednako teške kao i za svaku drugu predstavu. Neće to biti lak posao, ali mislim da ćemo napraviti dobru predstavu – rekao je za duList Frano Mašković. Na pitanje osjeća li tremu zbog toga što će Pometa utjeloviti pred zahtjevnom dubrovačkom publikom, odgovorio je:

– Nemam tremu, ne stignem razmišljati o tome. Premijera je u kolovozu, a ja se jednostavno veselim tom kreativnom procesu – naglasio je.

Pripreme za predstavu počinju u lipnju.

– Vjerojatno će se probe prvo uputiti u Zagrebu, a ja ću u Grad vjerojatno početkom srpnja. Veselim se predstavi i tome što je Dundo Maroje ponovno na Igrama – zaključio je glumac kojeg smo 2008. gledali na Igrama u predstavi Glasi iz planina.

Frano Mašković rođen 1978. godine u Dubrovniku. Diplomirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Do sada surađivao s mnogim redateljicama i redateljima; Teom Alagić,Tijanom Zinajić, Paolom Magellijem, Ivicom Buljanom, Brankom Brezovcem, Reneom Medvešekom, Dinom Mustafićem. 2007. godine radi s Jan Fabreom na projektu Requiem for a Metamorphosis (Troubleyn, Antwerpen, Belgija) za Salzburg Festspiele.

Pročitajte još

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist

Ivana Jelača među 10 odabranih iz Europe u programu REMArkable za perspektivne glazbenike

Dulist