Aktualno

FRANO LUETIĆ O POVRATKU MEĐUNARODNIH LINIJA ‘Ništa još nije sigurno, od srpnja očekujemo i letove iz Engleske’

FRANO LUETIĆ O POVRATKU MEĐUNARODNIH LINIJA 'Ništa još nije sigurno, od srpnja očekujemo i letove iz Engleske'

Zračna luka Dubrovnik ponovno je krenula s radom 11. svibnja nakon što je sve od 19. ožujka zbog koronavirusa bila zatvorena za civilni zračni promet. Prvi zrakoplovi koji su označili ponovni početak rada bili su oni Croatia Airlines s dva dnevna leta iz Zagreba prema Dubrovniku. Međutim, ono što svi s nestrpljenjem, a i kao slamku spasa iščekuju, međunarodni su letovi. Pojedine aviokompanije poput Lufthanse, Ryanaira, Transavie, Austrian Airlinesa najavili su letove prema Dubrovniku od sredine lipnja, a s direktorom Zračne luke Dubrovnik Franom Luetićem provjerili smo koliko su najave ovih letova sigurne te kada će Dubrovnik i kojim linijama konkretno biti povezan s ostatkom svijeta.

— Od polovice lipnja kada Europska unija ukine ograničenje putovanja, Zračna luka Dubrovnik vratit će nešto prometa, posebno u zadnjem tjednu lipnja gdje očekujem da će ostati ovih nekoliko letova Lufthanse, Austrian Airlinesa i Croatia Airlinesa. Nadam se da bi tada mogla s prometovanjem krenuti i turska kompanija Turkish Airlines, a možda i poljski LOT. Međutim, iz sata u sat i iz dana u dan dobivamo korekcije reda letenja tako da precizni red još uvijek ne možemo imati. Ali, nadam se da bi se od 15. lipnja od međunarodnih letova moglo očekivati Lufthansu iz Frankfurta i Munchena, Austrian Airlines iz Beča i eventualno Turkish Airlines iz Istanbula, zatim Transaviju s letom iz Roterdama te eventualno Poljski LOT. Opet, ne može se ništa od toga tvrditi zdravo za gotovo jer neprestano dolazi do izvjesnih promjena – rekao je direktor Luetić za DuList.

‘Važna je epidemiološka situacija’

Naglasio je kako su komercijalna služba Zračne luke Dubrovnik kao i ona marketinška u svakodnevnom kontaktu sa svim korisnicima njihovih usluga te da svakodnevno prate što se događa na tržištu. Dodao je kako je vrlo bitna popunjenost najavljenih zrakoplova. — Kompanije ne žele upućivati letove ukoliko nemaju putnika. U cijelu je ovu priču tako uključeno cijelo gospodarstvo, ne samo naša Zračna luka. Ukoliko bude interesa, vrlo će lako kompanije podići zrakoplove. Što se tiče srpnja, mislim da će se tada pomalo početi vraćati i letovi iz Engleske. Opet, naravno, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji u njihovoj zemlji te mjerama koje će biti na snazi – istaknuo je Luetić.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista od ove srijede. Čekamo vas na kioscima.

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist