GradPolitika

Franković: Za razliku od Vlahušića mi se nismo htjeli baviti ‘prljavim’ letcima

hdz dubrovnik letci 200315 1

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u petak u Dubrovniku kako se tijekom ove predizborne kampanje oni nisu htjeli baviti prljavom kampanjom i tiskati brojne letke i slati presudu za zlouporabu položaja i ovlasti njegovog protukandidata HNS-ovog Andra Vlahušića građanima, za razliku od Vlahušića i njegovog predizbornog stožera koji su od početka vodili negativnu kampanju.

Franković je na završnu konferenciju za novinare uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Dubrovnika u nedjelju 22. ožujka novinarima na uvid dao letke koji izruguju njega i HDZ, kao i nepravomoćnu presudu protiv Hrvatske demokratske zajednice koja je, tvrdi on, dostavljena poštom građanima Dubrovnika.
”Posljednjih par dana iz protivničkog stožera dolazile su strelice o pozitivnoj i negativnoj kampanji. Ja sam odmah rekao da nećemo tiskati nikakve negativne letke niti slati nikakva pisma, a kamoli nečije presude. Nažalost toga se nije držao Andro Vlahušić i HNS, a čini se kako se netko nikako ne može pomiriti s činjenicom da će izgubiti izbore”, rekao je Franković držeći letak koji njega prikazuje kao lutka Pinokija.
”Mi nismo htjeli tiskati letke s likom Andra Vlahušića na kojem će pisati kriv je, nismo htjeli ispisivati njegovu pravomoćnu presudu i slati je građanima jer držimo kako se na takav način ne može voditi civilizirana kampanja dolična Dubrovnika”, rekao je Franković te naglasio kako bi ”onaj tko piše sporne letke trebao biti dovoljno pristojan da ih potpiše”.
Franković je ustvrdio kako stoji iza svega što je izrekao u kampanji, te ponovio kako je Andro Vlahušić pravomoćno osuđena osoba za zloupotrebu položaja i ovlasti na funkciji gradonačelnika.
”Iznevjerio je svoje građane i za to je osuđen”, rekao je Franković te dodao i kako će afera Revelin u kojoj USKOK istražuje je li Vlahušić pogodovao jednom dubrovačkom ugostitelju, biti opasan teret osobno Vlahušiću. HDZ-ov kandidat je ponovio i kako Vlahušić zbog svoje osude ne može potpisati ”Izjavu o časti” zbog čega Dubrovnik ne može povlačiti novac iz EU fondova.
Njegov kandidat za zamjenika Blaž Pezo istaknuo je kako će nakon izbora vratiti dostojanstvo Mjesnih odbora i Gradskih kotareva i voditi Dubrovnik odozdo prema gore, a kandidatkinja za zamjenicu Sanja Putica je pak istaknula će raditi na depolitizaciji kulture, poglavito Dubrovačkih ljetnih igara, te na samostalnosti kulturnih ustanova.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist