Aktualno

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik’

Djuro Benic

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je sućut obitelji prof. emeritusa dr. sc. Đura Benića, legendarnog profesora Sveučilišta u Dubrovniku koji je preminuo u 73. godini života.

Poštovana obitelji Benić,

S tugom u srcu primio sam vijest o odlasku cijenjenog profesora Đura Benića te vam u ovim teškim trenucima želim izraziti duboku sućut.

Gubitak jedne takve iznimne osobe ostavlja nenadoknadivu prazninu u srcima svih koji su imali čast poznavati ga. Profesor emeritus Benić bio je ne samo izuzetan pedagog i mentor, nego i istaknuti znanstvenik čiji je opsežni doprinos ekonomskoj misli i znanosti prepoznat na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Njegova uloga u nastanku i razvoju Sveučilišta u Dubrovniku bila je neizmjerno važna, a njegova predanost podučavanju oblikovala je mnoge generacije mladih umova, potičući ih da teže znanju i izvrsnosti.

Mnogi od njih i sami su postali cijenjeni pedagozi i stručnjaci, a velikim dijelom svoje znanstvene i poslovne puteve mogu zahvaliti strogoj, ali uvijek pravičnoj, „školi profesora Benića“ koji je kod svojih studenata znao probuditi glad za usvajanjem novih spoznaja te poticati istraživanje i kritičko promišljanje.

Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik i šira akademska zajednica.

S poštovanjem,

Mato Franković

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Pročitajte još

Studenti Sveučilišta u Dubrovnik od sada će moći stažirati u Coca-Coli

Dulist

SUTRA OD 18 DO 22 SATA Zbog utrke Pelješkim mostom privremena regulacija prometa!

Dulist

Sredinom rujna počinje sanacija skalina uz Jezuite!

Dulist