Aktualno

20. ZLATNA PENKALA Bogati kulturni program uz dodjelu prestižnih nagrada za medijske djelatnike

zastava srdj grad

Ovogodišnja jubilarna 20. ‘Zlatna penkala’ održava se u Dubrovniku. Riječ je o međunarodno prepoznatoj nagradi koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje priznatim i poznatim inozemnim urednicima, novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Tim je povodom za brojne uzvanike, među kojima su 33 inozemna novinara s 15 tržišta, pripremljen bogat program boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i to u razdoblju od 7. do 10. svibnja. To uključuje obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti Dubrovnika, uživanje u pogledu sa Srđa, vožnju čamcima i photo safari u Opuzenu uz posjet Neretvanskoj kući, obilazak Cavtata, utvrde Sokol grad, kao i starih mlinova Đivanović.

Ipak, središnje događanje ovog programa je svečana dodjela nagrada ‘Zlatna penkala’, koja se održava u četvrtak, 9. svibnja u 18 sati u Lazaretima. Tu će novinarima biti uručena posebna priznanja, kao i Grand prix nagrade za najbolje medijske objave. Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija, odnosno za najbolju reportažu tiskanog medija, za najbolju reportažu online medija, za najbolju radijsku reportažu, za najbolju televizijsku reportažu, za najbolji travel blog te za najbolju objavu na društvenim mrežama.

Povodom ove dodjele, uz novinare koji će biti nagrađeni, u cjelokupnom programu sudjelovat će i 14 VIP novinara koji su tijekom posljednjih 20 godina dali svoj poseban obol u promociji hrvatskog turizma u međunarodnim okvirima.

Glavni organizator događanja je Hrvatska turistička zajednica, dok su destinacijski partneri TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

OVAJ PUT NISU KRIVI TURISTI Svakodnevno blokiran promet zbog… autopraonice

Dulist

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dulist

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist